U filmu je upotrijebljeno oko 70 tisuća fotografija, a materijal je sniman u svim godišnjim dobima tijekom tri godine, dok je za obradu bilo potrebno čak šest mjeseci rada, piše na svojim stranicama portal Šibenik.in.

- Zanimljivo je istaknuti da su sve fotografije snimljene po noći, korištenjem isključivo mjesečeve svjetlosti, kako bi se prikazala rijeka Krka, neopterećena i sama u tišini, pod okriljem noći obasjana zvijezdama. U njemu se surovi krš i životvorna voda sjedinjuju u skladnu cjelinu te bez daha ostavljaju sve koji ga pogledaju i potiču zaljubljenike u prirodu i Krku, i sve buduće posjetitelje, da Krku još više zavole i ljube – istaknuli su iz NP Krka koji ovog tjedna slavi 32. rođendan.

> Pogledajte Komižu iz zraka: Nadrealna ljepota izoliranog bisera Mediterana

Autori promotivnog videa su Mario Romulić i Dražen Stojčić, dok je Ana Rucner prizore Krke popratila izvedbom na violončelu.

Inače, time lapse je tehnika dobivanja video uratka nastalog od niza snimljenih fotografija u određenom intervalu koji ostavlja dojam ubrzanog protoka vremena. Dvanaest minuta je potrebno kako bi se dobile dvadeset i četiri noćne fotografije u time lapse tehnici koje rezultiraju jednom sekundom videa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju