Da kampiranje opušta, reći će vam svi koji su barem jednom uživali u tom načinu odmora. Ako ste k tome nepopravljivi romantičar i ljubitelj prirode, ne volite velike vrućine ili gužve po plažama, pronašli smo za vas sjajno ljetno odredište koje će ispuniti sva vaša očekivanja. Pravac u Požeško-slavonsku županiju, koja je s dva nova kampa postala atraktivna kamp-destinacija. Njemački i nizozemski kampisti već su otkrili novi kutak raja

Ekokamp Duboka

Od sada možete kampirati u prekrasnom Parku prirode Papuk. Na području općine Velika sredinom prošle godine otvoren je kamp Duboka. Prostire se na površini od 2,3 hektara, a sa solarnim kolektorima, biološkim pročistačem, otokom za sortiranje otpada, prvi je ekokamp u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz 11 uređenih parcela za kampere i kamp-prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu, tu je i prostrana livada za šatore s još dvadesetak mjesta, pa u kampu ukupno može boraviti stotinjak kampista. Drveni stolovi, klupice, prostor za druženje uz roštilj, sjenica, netaknuta priroda, žubor potočića Dubočanke – ukratko odmor koji biste poželjeli.

Kamp Duboka idealna je polazišna točka za istraživanje Parka prirode. Posjet starom Veličkom gradu, jednom od osam utvrda na obodu Papuka, šetnja, planinarenje, vožnja biciklom, trčanje - odaberite omiljenu aktivnost i upustite se u avanturu.

Kamp Zlatni lug - 3 Kamp Zlatni lug - 3 (Foto: PR)

Kamp odmorište Zlatni Lug

Možda niste čuli za mjesto Emovački Lug, ali sigurno ste čuli za Zlatni lug, restoran u blizini Požege poznat po odličnoj tradicijskoj kuhinji. Nedaleko od njega smješteno je moderno kamp-odmorište s ukupno 15 jedinica za 45 gostiju. Možda nije veliko, ali je opremljeno svime što je potrebno suvremenim kampistima i njihovim kamperima - priključcima za električnu energiju i vodu, prostorom za servisiranje kampera, kabinom za pražnjenje kemijskih WC-a, tuševima, prostorom za pranje suđa… Treba li danas uopće spominjati besplatan Wi-Fi signal?

U blizini je park za roštiljanje sa sjenicama i zidanim roštiljima, Ribarska kuća s ribnjakom i domaćim životinjama, a ljubitelje biciklizma zanimat će činjenica da se na području Požege, udaljene tek pet kilometara od novootvorenog kampa, nalazi čak 886 kilometara biciklističkih staza.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju