U potrazi za restoranima koji nude odličan omjer cijene i kvalitete u Beču, oslonili smo se na Michelinovu preporuku. Oznaka Bib Gourmand odnosi se na mjesta gdje se fino jede za ne prevelik novac, odnosno gdje se za određenu cifru mogu uzeti dva slijeda i desert ili ili čaša vina.

Mochi

Mochi se specijalizirao za autentičnu japansku kuhinju s kreativnim pomakom. Osim ukusne hrane nudi i odličan pogled na chefove koji se zabavljaju s rolicama, juhom sa sočnim punjenim jastučićima od tijesta – gyozama ili gyu tatakijem (filetirana marinirana junetina slična sashimiju). Ovisno o odabiru, dva jela i desert ili čaša vina stajat će vas od 140 do 300 kuna. Ponuda jela za ručak i večeru se razlikuje. Dnevna su jela nešto jednostavnija, a večera, za koju su rezervacije obvezne, nešto je kompleksnija.

Lugeck Lugeck (Foto: Facebook: @lugeck)

Lugeck

Smješten u povijesnoj četvrti, Lugeck je poznat po bečkom odresku koji slovi kao jedan od najboljih u gradu. Kušati se može i tafelspitz, tradicionalno austrijsko jelo – kuhana govedina s povrćem i hrenom. Najesti se možete za cijenu od oko 200 do 300 kuna po osobi.

Kussmaul 

Kussmaul je omiljen zbog opuštene atmosfere i specijaliteta koje potpisuje Hrvat rođen u Austriji, Mario Bernatović. Sin Dalmatinca i Istranke svoje je umijeće usavršavao kod kuhara nad kuharima, Alaina Ducassa. Na meniju se mogu naći jela poput bečkog šnicla, tatarskog bifteka i slasne pastrve. U Kussmaul se navraća i na doručak – palačinke, poširana jaja, kajganu s avokadom…. Ondje možete proći i s troškom od 160 kuna po osobi za ručak.

Heunisch und Erben

Michelinovi inspektori hvale "zanimljivu mješavinu modernog vinskog bara i restorana", kao i 100 različitih vinskih etiketa koje se kombiniraju s ambicioznim jelima s tržnice. Planinska pastrva s bundevom, cikla pečena u soli i gulaš od divljači jela su za preporuku. U skromijoj varijanti ručak možete platiti od oko 190 kuna po osobi.

Heunisch und Erben Heunisch und Erben (Foto: Facebook: @heunischwien)

Woracziczky

Tradicionalna kuhinja koja jelima pomno prati sezonu po povoljnim cijenama i solidan izbor vina dobar je razlog da navratite u Woracziczky. Pečena koljenica i jetrica s lukom omiljeni su specijaliteti. Rezervacije su poželjne, a ponesite i dovoljno gotovine jer kartice ne primaju. Skromniji gosti mogu očekivati račun od 170 kuna po osobi, koji naravno raste ovisno o stupnju gladi.

> Najbolji grad na svijetu za život nalazi se na manje od 250 kilometara od Hrvatske

Eisvogel

Restoran u središtu Beča odlično je mjesto za aperitiv s pogledom na Prater, kao i bečki odrezak, gulaš ili beuschel za ljubitelje iznutrica. Ručak može proći bez rezervacije, ali navečer ćete teško uhvatiti stol ako prethodno ne provjerite ima li koji slobodan. U novčaniku valja imati od dvjestotinjak kuna po osobi pa naviše, ovisno o željama.

Meierei im Stadtpark

120 vrsta sira, bečke torte i slastice, kao i domaća jela od podneva neki su od razloga zašto je ovaj restoran s pogledom na zelenilo omiljena destinacija za doručak ili kasnije obroke. Ovisno o željama, cijene kreću se od otprilike 210 kuna pa naviše.

120 vrsta sira 120 vrsta sira (Foto: Facebook: Meierei im Stadtpark)

Vestibül

Jelovnik se temelji na bakinim receptima i svježim sezonskim sastojcima. Naglasak je na prirodnim, domaćim namirnicama bez aditiva. Najviše fascinira prostor u vestibulu Burgtheatera, slavnog dvorskog kazališta. Dramatični lukovi i mramorni stupovi pružaju kraljevski ugođaj. Cijene po ručku u prosjeku se kreću od 280 kuna.

Petz im Gußhaus

U blizini Karlsplatza smjestila se gurmanska oaza koja kombinira austrijsku sa svjetskim kuhinjama. Pržena piletina sa salatom od krumpira za svaku je pohvalu, kao i ragu od teletine i limunom te hobotnica s komoračem i curryjem s rižinim lopticama. Najesti se možete od 230 kuna pa naviše.

Freyenstein Freyenstein (Foto: Facebook: @Freyenstein)

Freyenstein

Topla i prijateljska atmosfera, kao i jela punog okusa razlozi su zbog kojih je ovaj omiljeni bečki restoran gotovo nemoguće posjetiti bez prethodne rezervacije. S tržnice u kuhinju svakodnevno stiže voće i povrće, a puno se pozornosti daje i odabiru mesa i ribe. Jelovnik se sastoji od malih jela u pet sljedova koji se pripremaju u mesnoj i vegetarijanskoj varijanti. Cijena po osobi kreće se od 290 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju