Bike 'n' Brew tour
Na ovoj turi doslovno sjedate na bicikl i vozite se od pivovare do pivovare. Umjesto da istražujete muzeje, vozite se po sveučilišnoj četvrti sve dok ne završite u pivnici Hilden. Ovo je jedna od najstarijih pivnica u Irskoj, pa vam slijedi obilazak od 45 minuta po pivnici da biste konačno sve zalili obiljem piva. Bez brige, natrag do hotela nećete morati s biciklom - osiguran vam je poseban prijevoz.

Tura crnim taksijem
Ture autobusima nisu loše, ali puno više ćete vidjeti na turi crnim taksijem. Uskočite u jedan od mnogih tradicionalnih crnih taksija koje voze lokalni vodiči i naučite puno toga o povijesti Belfasta i Irske.

Provedite noć u Crnoj kutiji
Crna kutija je samoprozvani dom žive glazbe, teatra, književnosti, komedije, filma, cirkusa, kabareta i svih inih umjetnosti u Belfastu – i u potpunosti su u pravu. Jeftino a kvalitetno pivo i komad pizze pravit će vam društvo dok uživate u stand up komediji ili čitanju poezije. Pravo mjesto ako vam dosade svi barovi Belfasta.

Zavirite u prošlost
Ulster Folk & Transpor Museum je jedno od onih mjesta koje vam pokušava dočarati kako je izgledao život u dvadesetom stoljeću. Crkve, banke i poštanski ured su točno onakvi kako su izgledali prije stotinu godina. Čak postoji i malena farma s pravim životinjama, a ako imate sreće možda baš dođete na predstavljaje izvornih irskih plesova.

Navijajte na utakmici Belfast Giantsa
Da li ste znali da Belfast ima hokejaški klub koji igra u elitnoj ligi? Sada znate, i ako ste imalo zagrijani za hokej, svakako vam preporučamo da pogledate barem jednu utakmicu u areni koja može primiti oko 7000 gledatelja. Zavirite i provjerite jesu li bolji od naših Medvjeda!

Popodnevni čaj u Maryville Tea Rooms
Lisburn Road turisti uglavnom ignoriraju ne znajući da se u toj ulici nalazi jedna od najbolji kavana u gradu. Bilo da ste zagrijani za kavu ili vas više privlači čaj - ovo je pravo mjesto za vas. A svakodnevno će vas iznenaditi s novom i raznovrsnom ponudom sendviča.

Prošećite kroz Westeros
Da, znamo da se Westeros ne nalazi u samom Belfastu, ali ako ćete provesti nekoliko dana u gradu neće vam biti problem skoknuti do obližnjeg dvorca. Čak možete iznajmiti i viteško odijelo s mačevima i sudjelovati u borbi vitezova!.

Opustite se u kraljičinom kinu
99% vremena u Belfastu pada kiša, zbog čega trebate mjesta za bijeg kao što je ovo. Svakodnevno prikazuju indie i europske filmove, ali i blockbustere i klasike. Pravo mjesto za spoj i romantično tiskanje u mraku.

Popijte rundu u Berts Jazz baru
Nikad nije kasno za malo noćnog jazza. Cijeli bar uređen je u stilu art-decoa, od dekora do liste koktela. Svakodnevno se svira jazz glazba, a ako imate sreće možda baš naletite na nastup neke od velikih jazz zvijezda današnjice.

Piknik na Heleninoj plaži
Najbolja plaža u tom dijelu Irske udaljena je od Belfasta tek nekoliko kilometara. Definitivno preporučamo da ju posjetite tijekom ljetnih mjeseci kako biste se mogli i malo okupati.

Završite veliki bijeg
Čuli ste za Escape room? Znate li otkriti kod? Ali ne, stvarno, ovo je super kod. Šifra, dapače! Postoji nekoliko soba, u koje će vas staviti vlasnici, i iz kojih vi onda morate izaći van pomoću raznik skrivenih tragova i savjeta. Idealno za velike grupe ili za team building, pa ako imate super šefa i radite u dobroj firmi svakako preporučamo da pokušate nagovoriti gazdu da vas odvede ovdje na odmor. Barem na par sati.

Escape room u Hrvatskoj: punkufer.dnevnik.hr/clanak/roomescape-nova-kvacica-na-turistickoj-mapi-zagreba---362437.html

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju