Južni Pacifik definitivno je jedna od top destinacija ljubitelja egzotičnih putovanja, ali otočna država Vanuatu je dragulj koji turisti tek trebaju otkriti. Sa svoja 83 otoka nudi pregršt nezamislivo lijepih plaža, brojne vulkane i egzotičnu kuhinju.
Nabrojat ćemo vam samo neke od razloga zašto se Vanuatu treba naći na vašem popisu destinacija koje morate posjetiti.

1. Daleko od gužve
Vanuatu nudi vrlo slične ljepote poput daleko popularnijeg i razvikanijeg Fidžijja, ali ćete ovdje lakše pronaći usamljenu plažu daleko od turista.

2. Čudesna kultura
Film Tanna snimljen je 2016. i bio je nominiran za Oscara što je povećalo zanimanje ljudi za lokalne običaje i kulturu. Na otoku možete naučiti mnogo toga o običajima i kulturi Vanuatua.

3. Aktivni vulkani
Vulkan Yasur na otoku Tanna jedan je od rijetkih aktivnih vulkana na koje se možete popesti. Proteklih 800 godina kontinuirano izbacuje lavu, kamenčiće i dim, a prizor je jednostavno nevjerojatan.

4. Beskrajne plaže
Duge plaže s bijelim pijeskom izgledaju kao u filmovima. Zapravo, mnoge od njih i jesu popularne destinacije za snimanje filmova. Najpoznatija je zasigurno Champagne beach na otoku Espiritu Santu, a ni Port Orly ne zaostaje za njom.

5. Srdačno lokalno stanoviništvo
Neki Vanuatu smatraju najsretnijim mjestom na svijetu. Svakodnevna komunikacija sa srdačnim i nasmijanim lokalcima brzo će vas u to uvjeriti. Njihov je osmjeh jednostavno zarazan!

6. Svjetski poznata govedina
Govedina uzgojena na otoku hrani se isključivo biljkama koje nisu nikad tretirane umjetnim gnojivima i pesticidima, a njihovo je meso svjetski poznata delikatesa. Vanuatu je raj za sve foodieje, a nemojte propustiti probati i divovskog jastoga - kada ga vidite, shvatit ćete zašto se zove divovski.

7. U potrazi za slapovima
Cascades slapovi jedno su od najpoznatijih turističkih destinacija u blizini glavnog grada Port Vile. Osim prekrasnog pogleda, u podnožju slapova može se i okupati što je spas nakon šetnje po suncu.

8. Raj za ronjenje
Otok Espiritu Santo apsolutni je hit za ljude koji osim prirodnih ljepoota podmorja kojih u Vanuatu ne nedostaje, žele istražiti i ostatke američke vojne baze koja se nekad nalazila na otoku. Roniocima je posebno atraktivan i potopljeni američki vojni brod koji se potopio nedaleko od obale.

9. Boutique hoteli
Vanuatu nije zaposjednut grandioznim hotelima i megalomanskim resortima, smještaj je ovdje uglavnom organiziran u romantičnim bungalovima koji za prostojnu cijenu nude neka od najljepših buđenja koja uopće možete zamisliti.

10. Ture po otocima
Na kojem god od otoka da boravite, obavezno posjetite jednu od brojnih tura gliserom po susjednim otocima, kako biste vidjeli i doživjeli što više od ove prekrasne prirode.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju