7. Obala kostura

Ovo mjesto nalazi se u Namibiji. Na ovoj je obali more izbacilo mnoštvo mrtvih životinja koje su vremenom prekrivene pijeskom. Danas, kako se pijesak miče, kosti postaju vidljive. Brrr...

6. Tombstone
Nalazi se u američkoj državi Arizoni, te u prijevodu znači "Grobni kamen". Ovaj grad je kao iz nekog vesterna, i vrijeme kao da je stalo u pretprošlome stoljeću. Za ljubitelje westerna!

5. Mrtvo more
Mrtvo more je slano jezero iz koje voda ne ističe. Veliko je 600 km², a sadržaj soli iznosi i do 33 posto - uporedbe radi, salinitet Sredozemnog mora je oko 3 posto. Iako se zove Mrtvo more, ono nije biološki mrtvo. No život u njemu je ograničen samo na različite mikroorganizme, naročito anaerobne bakterije koje razgrađuju nitrate, sumpor i celulozu. U ovom ekstremnom okolišu žive i neki halofiti, biljke koje podnose sol.

4. Murder Island
Ovaj se otok povezuje s mnogim legendama, a jedna od najpopularnijih je ona koja govori o francuskoj floti koja je početkom osamnaestog stoljeća na obalu iskrcala na stotine mrtvih tijela.

3. Galgbacken
Ovaj grad u Švedskoj je mjesto na kojem se dogodilo najveće masovno smaknuće ikada u Europi. 1862. godina je bila poprilično popularna za odsijecanje glava, pa ako ste krali, ubijali, silovali ili smetali drugima - bili biste obezglavljeni - upravo na ovom mjestu na fotografiji.

2. Hell's Kitchen
Ako govorite engleski, znate kako ovo u prijevodu znači "Vražja kuhinja". Ovaj se njujuroški kvart nalazi na Manhattanu između 34. i 59. ulice na sjeveru, te Osme avenije na istoku i rijeke Hudson na zapadu.

1. Death zone
Kako izgleda prava zona smrti? Rekli biste - bez života! Upravo to mjesto se nalazi na oko 8000 metara nadmorske visine, na najvišoj planini svijeta - Himalaji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju