1. Llanfairpwllgwyngyll, Wales

- Ovaj gradić se nalazi na otoku Angleseyu u Walesu, a nosi titulu grada s najduljim imenom u Velikoj Britaniji. Da vas vidimo: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch!

2. Los Angeles, SAD
- Iako vjerojatno ovo znate, Los Angeles nije prvobitni naziv grada. Iako je to danas službeni naziv, nekada je bio River of Our Lady Queen of the Angels of Poricuncula.


3. Istina ili posljedica, New Mexico
- Ovako ime grada Truth or Consequences zvuči u doslovnom prijevodu. Prije 1950. godine, ovaj je grad bio poznat pod imenom Hot Springs.

4. Fuerstenfeldbruck, Njemačka

- Ovo šarmantno malo mjestašce ima tek 35.000 stanovnika (što je veličina Čakovca s užom okolicom), a smješteno je u središtu Bavarske. U njemu se nalaze brojna povijesno vrijedna arhitektonska zdanja, kao i nekadašnji barokni samostan izgrađen 1263. godine.


5. Freixo de Espada à Cinta, Portugal

- Smješten u regiji Douro u Portugalu, ovaj grad je najpoznatiji po drveću badema, pogotovo u proljeće kada su drveća prepuna ružičastih cvijetova.

6. Bangkok, Thajland
- Ovaj grad ne zove se Bangkok! Znate li koji je puno naziv grada? E, pa zapišite, jer ima preko 100 znakova!

Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju