Nova godina tek je započela, no mi vas već vodimo na odredišta će ove godine zasigurno biti hit, i s kojih ćete svoje profile na društvenim mrežama obogatiti atraktivnim fotkama!

Ruanda


Zemlja u kojoj je prije dvadesetak godina bjesnio rat, danas se oporavlja, no život u njoj je siguran.Također, direktna avionska veza iz Londona povezuje glavni grad Kigali, a gotovo svi ovdje dolaze kako bi se divili planinskim gorilama, od kojih neki putnici plaćaju oko 1500 dolara kako bi ih ugledali iz što bliže perspektive. Također, moguće je uživati u vožnji kajakom na jezeru Kivu ili se upustiti u biciklističke avanture.

Valletta

Glavni grad Malte odavno je prepoznao UNESCO koji ga je upisao na popis Svjetske baštine, a sad je vrijeme da ga upoznate i vi. Grad je prepun povijesti, no u 2018., ovdje ćete guštati u brojnim raznim događajima, bilo da volite kazalište, operu, glazbu, gastronomiju... U svakom slučaju, s Vallettom, koju je ove godine svojom arhitekturom još dodatno oplemenio Renzo Piano, ne možete faliti.



Sveta Helena

Mnogima je najčešća asocijacija na spomen ovog otoka Napoleonovo progonstvo, no otok usred Atlantika, kome do najbližeg kopna treba više od 2 tisuće kilometara, ima štošta za ponuditi. Za početak, nakon dugih desetljeća što se do njega moglo isključivo brodom, od prošle godine ovdje se može i stići avionom iz Johannesburga. Otok je dom raznih endemskih vrsta, a sve one koji vole podmorje, oduševit će činjenica kako postoje nebrojena mjesta za ronjenje. Uza sve to, ovdje se nalaze i dva nacionalna parka, stare kamene utvrde, planinarske staze kroz vulkanska brda...

Liverpool

Grad koji je 2008. bio proglašen europskom kulturnom prijestolnicom, od tada ne prestaje s razvojem u svakom pogledu. Ove godine u jedan od gradskih muzeja dolaze slavni ratnici od terakote, a na proljeće slijede razni festivali – najprije onaj vatrometa, a potom brodova. Grad slavnih Beatlesa definitivno je postao IN destinacija.

Liverpool Liverpool (Foto: Thinkstock/Guliver)

Moskva

Glavni grad Rusije uvijek je dobra opcija, no ove godine diljem moskovskih ulica održavat će se velike proslave kojima se slavi stogodišnjica postanka Moskve glavnim gradom. Uz to, ove godine se igra i Svjetsko prvenstvo u najpopularnijoj sporednoj stvari na svijetu, a finale će biti održano – u Moskvi, pa ako ste ljubitelj nogometa, evo još jednog dodatnog razloga da ovog ljeta posjetite Rusiju.

Bocvana


Država u južnoj Africi itekako mnogo nada polaže u turizam, koji je druga najjača gospodarska aktivnost, odmah poslije rudarstva. Posebno se može pohvaliti velikim brojem divljih životinja, pa ovdje trče antilope, hijene, leopardi, lavovi, a ako posjetite zemlju sigurno je da ćete otići na safari. Jedno od najpoznatijih odredišta je nacionalni park Chobe, koji je dom za više od 80 tisuća slonova.

Bocvana Bocvana (Foto: Thinkstock/Guliver)

Beč

Grad s kojim ne možete pogriješiti. Ako ga posjetiti u zimi, njime se širi miris kuhanog vina i kobasica, posjetite li ga u ljeti, čekaju vas koncerti na otvorenom i ispunjene terase restorana i kafića. Naravno, tu su i razna događanja vezana uz operu, kultni muzej Albertina koji svakih par mjeseci ima novu izložbu, palača Hofburg, dvorac Schonnbrun...

Južna Koreja

I dok vas u Rusiji čeka prvenstvo u nogometu, u južnokorejskom gradu Pyeongchangu čekaju nas Zimske olimpijske igre, koje počinju već za otprilike mjesec dana. Ljubitelji zimskih sportova uživat će u igrama, a ako vam slučajno i dosade, glavni grad Seoul povezan je superbrzim vlakom s Pyeongchangom. A tamo, nema čega nema, od raznih događanja pa sve do sjajne gastronomske scene, koja broji više od 20 restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Galapagos

Otočje izolirano od svijeta, udaljeno 1000 kilometara od Ekvadora, ove godine slavi 40 godina otkad ga je UNESCO prepoznao i stavio pod svoju zaštitu. Priroda je ovdje čudesna, a ekvadorske vlasti zadnjih godina ohrabruju turiste da što više vremena provode na nenaseljenim otocima, koji su postali izuzetno dobro povezani trajektima. Također, ovdje uz divljenje prirodi i raznim životinjskim vrstama, na raspolaganju imate sve zamislive morske aktivnosti.



Amsterdam

Kanali, muzeji statih majstora kista, crvena četvrt, sloboda u svakom pogledu – samo su neke od primisli koje padaju napamet kad se spomene glavni grad Nizozemske. Već je popularan desetljećima, točnije stoljećima, pa što 2018. uopće donosi? Velika vijest je direktna linija vlakom London – Amsterdam, pa ćete sad u kratkom vremenu moći obići oba grada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju