Manje je poznato, ali nema samo Egipat monopol na piramide. Meksiko, Las Vegas i neka druga mjesta, također se mogu pohvaliti piramidama!

Piramide u Gizi


No dobro, red je ipak započeti s najstarijima i najpoznatijima. Piramide u Gizi su jedino očuvano svjetsko čudo antičkog doba, tako da Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida su stvari koje se zaslužuju naći na vašoj listi stvari koje morate posjetiti.

Piramida u Memphisu

Zvana 'Velika američka piramida', ovaj spomenik u Memphisu iskazuje počast egipatskom nasljeđu. Nedavno je nakon desetogodišnjeg uređenja ponovo otvorena, a u njoj se smjestio i hotel čiji stil uređenja bi mogli opisati kao - stil divljine, tako da unutra postoji i bazen u kojem plivaju aligatori!



Teotihuacan u Meksiku

Ime ovog grada prevodimo kao 'Rodno mjesto bogova', a u njemu je nekad živjelo 200 tisuća ljudi. I dan danas ostalo je sačuvano nekoliko piramida, a jedna od najpoznatijih je Piramida Mjeseca. Građevina je smještena na pet terasa i uzdiže se 44 metra u vis.

Luxor u Las Vegasu


Piramida Luxor u kojem se nalaze hotel i casino visoki su 100 metara čime je tridesetak metara manja od Keopsove u Gizi. Ako se nađete ovdje, nije baš da vas zanima povijest, već više uživanje u raznoraznim igrama na sreću.

Piramide u Sudanu

Egipat ima najveće piramide, ali Meroe, smješten u Sudanu ima ih najviše. Kao i egipatski, i nubijski kraljevi su pokapani u piramidama, a ove djelomično prekrivene pijeskom zanimljive su svačijem oku.



Piramide u Bosni i Hercegovini

I za kraj, one najbliže nama, Bosanske piramide Sunca koje kriju misteriju veću od svih ostalih. Radi li se uopće o piramidama? Saznajte kakvu tajnu kriju bosanske piramidame.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju