Otkako je postavljena u studenom prošle godine, skulptura Space Walk postala je zanimljiva turistička atrakcija posjetitelja u brdovitom dijelu parka Hwangho u Pohangu u Južnoj Koreji.

Podjednako privlači turiste izgledom u obliku vlaka smrti, ali svojom multifunkcionalnošću. Ne samo da je ovdje riječ o umjetničkom djelu, već i o vidikovcu i šetnici, odnosno stepeništu dugom 333 metra.

Slika nije dostupna Putovanja Materijal donirala i policija: Sablasna skulptura od 100 tisuća noževa nastala iz žalosnih motiva

Space Walk je napravljen od 317 tona čelika tvornice POSCO u Južnoj Koreji. Posjetitelji se uspinju kroz glavno stepenište, a potom mogu prošetati u dva smjera – jedan je nježniji za zglobove, a drugi je mnogo strmiji i namijenjen za iskusnije penjače.

Ima ugrađene rukohvate i stepenice te je namijenjena da se njome prošećete i uživate u spektakularnim pogledima s vrha na grad i zaljev Yeongil. Na najvišem dijelu Space Walk se izdiže na 24,6 metara visine. Posjetitelji se, pak, mogu uspeti na 20 metara visine tijekom svoje šetnje.

Staza ima ugrađena LED svijetla, a lampice se upale kad počne padati mrak u ovom južnokorejskom gradu dajući joj nevjerojatan izgled.

SpaceWalk je djelo njemačkih umjetnika – Heike Mutter i Ulricha Gentha koji su stvorili ovo djelo da posjetiteljima daju osjećaj kao da hodaju kroz svemir.

"SpaceWalk se referira na lokalnu mitologiju regije Pohang i istaknutu korejsku tradiciju promatranja neba," otkrili su umjetnici.

Tematski park Pavletić - 8 Putovanja Fenomen u malom slavonskom selu: Izletište sa skulpturama kakve se ne mogu vidjeti nigdje drugdje na svijetu

Ulaz na ovu atrakciju je besplatan, no na SpaceWalk ne može doći baš svatko. Ima ugrađene sigurnosne zaštite te će vam blokirati ulaz ako se na skulpturi već nalazi više od 150 ljudi odjednom.

Također, na SpaceWalk ne mogu osobe manje od 110 centimetara te djeca mlađa od 12 godina bez pratnje odrasle osobe.

Kip od 10 metara u koji možete ući: Div "iz susjedstva" koji treba vidjeti uživo +0 Apeninski Kolos

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju