Ako se pitate gdje provesti vikend i želite pritom vidjeti nešto uredno, lijepo i skladno, idealan odabir je Ženeva. Naravno, za nju je potreban i nešto dublji džep, ali ako si možete priuštiti put tamo, garantiramo kako nećete požaliti.

Drugi najveći švicarski grad (odmah nakon Zuricha) na nedavnoj manifestaciji World Travel Awards održanoj u Sankt Peterburgu, proglašen je treći put u četiri godine gradom u kojem je idealno provesti vikend. Ženeva je dovoljno mala, a opet velika, da vam u njoj 2 – 3 dana prođu u zanimljivostima, pa se tako već godinama smatra idelanom za vikend odmor.

> Stigli rezultati najposjećenijih gradova na svijetu: Svi lete u Aziju, a London i Pariz brane boje Europe



Ženeva je svima nama najprije poznata kao grad u kojem su sjedište našle velike međunarodne organizacije poput Svjetske trgovinske organizacije i Svjetske zdravstvene organizacije, ali i Svjetska banka. No, ovo nije samo grad birokrata, već i lokalaca, studenata i mnogo stranih zaposlenika koji je s pravom nazivaju domom.

Kad se potegnu usporedbe s europskim gradovima poput Amsterdama, Kopenhagena i Rima, napominje se kako je turizam u Ženevi održiv i nije masovan, a uza sve to, postoji bogata ponuda kvalitetnih usluga.

> 10 najboljih zemalja za život u 2017. godini

Veliki plus grada je i smještaj na jezeru, pa mnogi na njemu uživaju u raznim aktivnostima. Jasno, u blizini su i Alpe koje nude skijanje i planinarenje, a i lokalne vlasti su uložile u turizam ponudivši turistima besplatni javni prijevooz i druge brojne pogodnosti kupovinom kartice „Geneva Pass".

Naravno, brojne restorane s vrhunskom hranom, kulturnu ponudu i slično ne treba posebno ni napominjati, dovoljno je reći kako se dosađivati nećete.

Eto, ako ste među onima kojima Franci nisu prisjeli i želite okusiti ponešto drugačiji turizam, odabir ovog švicarskog grada bit će pun pogodak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju