Pivo i nogomet oduvijek idu ruku pod ruku, ili bar od onda kad su nas reklame tomu naučile. Ipak, čini se kako u Rusiji ovo ne ide jedno s drugim, s obzirom na to da su neki moskovski kafići objavili kako su ostali bez omiljenog hmeljastog napitka, a zalihe i nove narudžbe ne mogu pokriti potražnju!

Moskva Moskva (Foto: Thinkstock/Guliver)

Visoke temperature, suho vrijeme i sunce pogodile su prošli tjedan Rusiju, pa su mnogi navijači tražili i veće količine piva nego što je to uobičajeno. Nisu baš posezali za tradicionalnim ruskim pićem – votkom, jer votka i +30 u termometru nikako nisu dobra kombinacija. No čini se kako ugostitelji na kraju i nisu baš najspremniji dočekali navijače jer su mnogi kafići i restorani objavili kako im piva ponestaje.

Problem se nije pojavio samo u Moskvi, već i u drugim gradovima. Tako je u Novgorodu, gradu u kojem su Vatreni srušili Argentinu, nakon utakmice Švedske i Južne Koreje ponestalo piva gotovo svugdje jer ugostitelji jednostavno nisu na vrijeme osigurali dovoljne količine, pa razdragani švedski fanovi u jednom trenutku nisu više mogli slaviti pobjedu svoje reprezentacije nazdravljajući kriglama.

Agencija Reuters navodi kako je jedan od razloga nestašice piva pad potražnje u zadnjih nekoliko godina. Naime, 2011. pivo je stavljeno na listu alkoholnih pića, što je dovelo do većih poreza i strožih pravila oglašavanja.

Ipak, nama i dalje nije jasno kako se ovo moglo dogoditi i kako su ugostitelji prvenstvo dočekali nespremni jer nema boljeg načina za prodaju piva nego kad se odvija SP u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju