Novi blok luksuznih stanova Shoreline Crescent, koje je izgradio britanski milijunaš Sir Roger De Haan u Folkestoneu u Kentu izazvao je bijes tamošnjih stanovnika.

Zgrada s 84 stana čije se cijene kreću od 430.000 do 1,8 milijuna funti drži susjede budnima cijelu noć.

Stanovi su smješteni tik uz obalu, a pretpostavlja se da vjetar koji prolazi kroz zaobljenu ogradu balkona proizvodi piskutav zvuk koji izluđuje stanovnike Folkestonea. Mještani utvom lučkom gradiću na jugu Engleske žale se na užasnu buku, a opisuju je kao kombinaciju zvukova harfe i ksilofona. 

Tvrde da ih zvukovi proganjaju i podsjećaju na zujanje u ušima koje se obično povezuje s tinitusom. Baš zato novi objekt sa sprdnjom nazivaju tinitus zgradom.

Što su vjetrovi jači u Fokenstoneu, to je buka nepodnošljivija.

"Čekajte da počnu zimski olujni vjetrovi", ističu stanovnici u komentarima na društvenim mrežama, "tek tada imat ćemo pravi problem."

Kako zvuči Shoreline Crescent kad pušu jaki vjetrovi, poslušajte na YouTubeu u videu novina The Independant u nastavku teksta.

Građevina s najvećim obujmom na Zemlji: Tvornica nezamislivih dimenzija u kojoj radi više od 30 tisuća ljudi Boeingova tvornica - 5 Boeingova tvornica - 4 Boeingova tvornica - 3 +1 Boeingova tvornica - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju