U Tokiju ćete teško ostati gladni. Glavni grad Japana, naime, ima automate za hranu gdje god se nalazili – od centra grada preko zelenih parkova do periferije. Automate ćete naći u zabačenim ulicama, u šoping-centrima, pa čak i ispred regularnih trgovina u kojima možete kupiti hranu i piće na klasičan način.

Japansko udruženje za proizvodnju automata za prodaju tvrdi da Zemlja Izlazećeg Sunca ima oko 5,5 milijuna jedinica, odnosno jedan automat na 23 stanovnika, koji sveukupno donose dobit od 60 milijardi američkih dolara godišnje.

Ne samo da su automati posvuda već i nude sve što možete zamisliti. Najčešći su automati s napicima poput kave, vode, sokova i piva, kao i raznovrsnih grickalica, no na raspolaganju su i nešto čudniji artikli kao što su slatki kruh iz konzerve, vruća juha s rezancima, kuhanom govedinom i povrćem ili pak svježe pečene kokice.

U jednom tokijskom automatu mogu se čak kupiti ličinke stršljena u konzervi, koje su navodno izvrsne za zdravlje pojedinca.

No hrana i piće nisu jedine stvari koje nude japanski automati za prodaju – ovdje možete nabaviti i slušalice za mobitel, minijaturne igračke za djecu, medicinske maske, kišobrane, svježe cvijeće, pa čak i već nošeno donje rublje.

Dio te neobične ponude tokijskih automata za prodaju možete pogledati i u YouTube videu Safiye Nygaard.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju