Turistička zajednica grada Rijeke zajedno je s partnerima i ove godine osigurala Winter Pass. Riječ je o zimskoj propusnici za posjet nekih od najvećih turističkih atrakcija u Rijeci. Namijenjena je svim posjetiteljima koji u Rijeci rezerviraju smještaj dvije ili više noći u periodu od listopada 2024. do ožujka 2025. godine.


Winter Pass već četvrtu godinu zaredom služi kao odlična podrška u informiranju posjetitelja o turističkoj ponudi grada i dodatni motiv dolaska u Rijeku, koji može biti presudan pri odabiru destinacije u zimsko vrijeme.

Projektom se zaokružuje turistička ponuda grada te se gostu pruža niz aktivnosti i ideja za boravak, stavlja se naglasak na uključene objekte i osnažuje Rijeka kao cjelogodišnja turistička destinacija bogata kvalitetnim sadržajima.

Winter Pass omogućuje korisnicima besplatan ulaz u:

  1. Muzej grada Rijeke – Palača Šećera (cijena ulaznice inače 8 eura)
  2. Muzej moderne i suvremene umjetnosti (cijena ulaznice inače 5 eura)
  3. Prirodoslovni muzej Rijeka (cijena ulaznice inače 3 eura)
  4. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (cijena ulaznice 6 eura)
  5. JGL Muzej farmacije (cijena ulaznice inače 4 eura)
  6. Trsatski kaštel
  7. Peek & Poke – Muzej djetinjstva i Muzej informatike (cijena ulaznice inače 8 eura)
  8. Astronomski centar Rijeka (planetarij cijena inače 5 eura)
  9. Bazene Kantrida (3,5 eura cijena za građanstvo)
  10. Muzej grada Rijeke – Kockica (cijena inače 4 eura)
  11. Riječki tunel (cijena inače 1,5 eura)


Izuzev Trsatskog kaštela, koji trenutačno ne naplaćuje ulaz, sva ostala mjesta iziskuju ulaznicu u vrijednosti od 1,5 do 8 eura za odraslu osobu, ovisno o mjestu. Posjetite li svaki od navedenih mjesta s popisa Winter Passa samo jednom, uštedjet će otprilike 48 eura.

Kako dobiti Winter Pass?

Winter Pass za posjetitelje Rijeke izdaje se na zahtjev pružatelja usluga smještaja u kojem odsjedaju, a uz samo nekoliko koraka na gradskom portalu Rijeka CityCard mogu se izraditi voucheri za Winter Pass.

Za izdavanje vouchera za Winter Pass potrebno je aktivirati RCC (Rijeka City Card) račun, odabrati uslugu Winter Pass, generirati vouchere te preuzeti vouchere, koji su upućeni na e-mail adresu korisnika računa, a koji će ih uputiti gostima putem e-maila.

Zimska propusnica sastoji se od QR kodova koji zamjenjuju ulaznice za uključene gradske znamenitosti. Posjetitelji će na ulasku u odabranu atrakciju skenirati odgovarajući QR kod te na taj način ostvariti besplatan ulaz.

"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... Wroclaw - 5 Wroclaw - 4 Wroclaw - 2 +6 Wroclaw - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju