Hibrid između vrča, dekantera i Aladinove svjetiljke, porrón ćete tradicionalno vidjeti u Kataloniji, ali i u dijelovima Španjolske gdje se proširio običaj zajedničkog ispijanja vina iz jedne boce.

Kako bi sve prošlo higijenski, zabranjeno je dotaknuti grlo boce, a najspretniji je s lakoćom prinose i udaljavaju od usta dok im se mlaz spušta niz grlo.

Tko može dulje i dalje, pridobit će najviše divljenja i poštovanja za stolom, a početnicima se savjetuje da prije hvatanja ukoštac s porronóm obuku odjeću koje im nije žao – ili vježbaju s vodom.

U porron stane 0,75 litara vina ili nekog drugog napitka poput txakolija, cave, cidera, desertnih vina, Rioje ili koktela koji su se u novije vrijeme također počeli posluživati u buteljki neobična izgleda.

Nakon što se svi napiju, ili zaliju, vrč se može začepiti kako bi što manje zraka ulazilo unutra. Kako profesionalci piju iz porróna, provjerite u videu. 

  Smještaj u bačvi u polju agave u kojem biste se mogli navući na tequilu Matices Hotel de Barricas - 6 Matices Hotel de Barricas - 2 Matices Hotel de Barricas - 3 +2 Matices Hotel de Barricas - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju