Prije godinu dana stanari pariške Rue Crémieux zamolili su gradske vlasti da im osiguraju vrata kojima će zatvoriti ulice kako bi se obranili od gomile instagramera što im pretvaraju život u pakao.

Kako kažu, najgore je vikendima i navečer, u "čarobni sat", kada horde turista dolaze snimiti zalaske sunca. Pritom poziraju stanarima ispod prozora sve dok ne snime savršeni kadar, a to zna potrajati.

Razlog zbog kojeg je Rue Crémieux toliko popularna jesu kuće u karakterističnim, pastelnim bojama zbog čega izgledaju poput kakvih slatkiša. Ulica nadahnjuje fotografe da se obuku u skladu s bojama, vježbaju ili rade jogu kako bi snimili prizore koji će prikupiti što više lajkova.

"Ne možemo ni jesti u miru jer se ispod prozora dva sata snima glazbeni video ili se slavi djevojačka, pa satima moramo slušati vrištanje. Iskreno rečeno, sva ta događanja nas iscrpljuju", kaže jedan od stanara. 

Gradske vlasti oglušile su se na molbe stanara frekventne pariške ulice jer se radi o javnoj površini pa ne mogu ograničiti pristup prolaznicima, ali dok traje karantena, mogu barem malo odahnuti i živjeti u miru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju