Vjerovali ili ne, od smrti jednog od najvećih glazbenika dvadesetog stoljeća, Davida Bowieja, prošlo je punih osam godina. No, iako može zvučati patetično, glazbenici su poput njega vječni, a to dobro znaju i pariške gradske vlasti te su u ponedjeljak 8. siječnja, na dan kad bi Bowie proslavio 77. rođendan – imenovali ulicu u čast glazbene legende.

Ulica se nalazi u 13. arondismanu, odmah do postaje Austerlitz, na jugoistoku glavnog grada Francuske - ako vas put odvede u Pariz, ondje ćete pronaći ploču s njegovim imenom.  

Kako prenosi CNN, mnogi glazbenikovi poklonici došli su prisustvovati inauguraciji ulice. Tako su neki plakali, rekavši da su više od 30 godina fanovi, a bilo je i onih kako su izjavili da je šteta što se u ulici ne može stanovati, s obzirom da nema stambenih zgrada.

Inauguracija ulice Davida Bowieja - 4 Inauguracija ulice Davida Bowieja - 4 (Foto: Profimedia)

Bilo je i onih koji su istaknuli Bowiejevu povezanost s Parizom: „Ovo je grad kojeg je zbilja volio, grad muzeja i noćnih klubova, svega u čemu je uživao. Bio je netko tko je volio raditi na sebi, koji je znao sve francuske pisce i filozofe, netko tko se u Parizu osjećao kao doma“ – izjavio je novinar Jean za CNN, dodavši kako je dobro poznavao glazbenika.

U istom arondismanu povodom imenovanja ulice, održana je i kratka izložba u čast genija. Velikana koji se rodio kao David Jones, bio poznati i kao Ziggy Stardust, ali najveću slavu ipak pokupio kao jedan i jedini – David Bowie.

Sablasni podsjetnik na tragediju: Napušteni zabavni park na čijem ulazu već gotovo 20 godina stoji - "Zatvoren zbog oluje" Napušteni zabavni park u New Orleansu - 10 Napušteni zabavni park u New Orleansu - 9 Napušteni zabavni park u New Orleansu - 8 +6 Napušteni zabavni park u New Orleansu - 7

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju