Pažnja, zaljubljenici u hranu! Nedavno su dodijeljene Svjetske kulinarske nagrade za 2022. godinu, a najbolji svjetski restoran ovaj se put ne nalazi ni u Europi, ni u Aziji...

Naime, laskavo priznanje najboljeg restorana na svijetu za prošlu godinu otišlo je u glavni grad Perua Limu. Tamo se smjestio restoran Mayta, koji se ponosi i Michelinovim zvjezdicama. Restoran je poznat po svojim degustacijskim menijima koji na moderan način predstavljaju peruansku kuhinju. Sam restoran izgleda i više no impresivno, a jasno je da je ponio i titulu najboljeg restorana cijele Latinske Amerike.

Ako ste u potrazi za najboljim restoranima na raznim kontinentima, onda se trebate zaputiti u sljedeće gradove. U Africi je potrebno posjetiti Cape Town i uživati u restoranu La Colombe, a u Aziji restoran Anan u vijetnamskom gradu Ho Chi Min. U Sjevernoj Americi potraga će vas dovesti do San Francisca i restorana Atelier Crenn, a u Australiji do restorana Attica u Melbourneu.

Za kraj, namjerno smo ostavili nama najbliži restoran, onaj u Europi. On se nalazi u Italiji, u mjestu Senigallia u blizini Ancone, a odaziva se na ime Uliassi. Naravno, za posjet je potrebno biti dubljeg džepa, s obzirom na to da ga krase tri Michelinove zvjezdice.

U svakom slučaju, ako posjetite koji od restorana s liste, moći ćete se pohvaliti kako ste jeli najbolju hranu na kontinentu. Naravno, nadajmo se da ćete dojmove podijeliti i s nama.

Nemojte propustiti jesti u jednom od pet najstarijih restorana na svijetu +0 Restoran

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju