Neobična sjena koja se diže iz utrobe Zemlje u sumrak privlači zaljubljenike u šišmiše što dolaze u tajlandski nacionalni park Khao Yai kako bi se divili tom fenomenu. Na tisuće šišmiša svake večeri izlaze iz svojih skrovišta kako bi potražili nešto za jelo iznad strmih litica i polja riže prekrasnog krajolika na istoku Tajlanda.

Stanovnici su im uvelike zahvalni jer ih rješavaju štetočina, poput poljskih miševa koji bježe kad se začuje klepet krila mračnog oblaka.

Dom šišmiša su pećine na rubu nacionalnog parka kojeg je zbog ljepote i bioraznolikosti prepoznao i UNESCO. Khao Yai je najstariji, najposjećeniji i drugi po veličini nacionalni park na Tajlandu, a nalazi se oko četiri sata vožnje od Bangkoka. Dom je jednoj od najvećih netaknutih monsunskih šuma u Aziji.

Na visini od 745 nadmorske visine Khao Yai nudi osvježenje u temperaturi i nestvarne prizore, poput slonova koji se mogu susresti na putu, spektakularnih vodopada i vidikovaca.

Više od 50 kilometara na raspolaganju je za šetnju ili treking, i po danu – i kad padne sunce, idealno vrijeme za promatranje i fotografiranje noćnih životinja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju