Ako je život kao bombonijera, Ukrajincima se isplatilo što razmišljaju „izvan kutije“. Restoran i muzej Salo, koji se nalazi na zapadu zemlje u Lvivu, poznat je daleko izvan svojih granica po specijalitetima od svinjske masti.

U Salo pristižu turisti sa svih strana svijeta kako bi se i sami uvjerili u svinjski fenomen i oblizivali masne prste. Bez svinje u Salu nema ni sushija, a ni sladoleda, pa čak ni pralina koje se tope u ustima.

Upravo su se ručno rađene čokoladice pokazale punim pogotkom, dnevno prodaju i do 300 komada. Restoran je ujedno i muzej u kojem ljubitelji bizarne umjetnosti mogu nahraniti maštu. Golemo svjetleće srce od masti, masni portreti i skulpture, poput pospanog izvanzemaljca ispod stepenica, šahovske ploče i svijeće samo su neki od djelića te neobične ukrajinske slagalice.

Ako ste se ikada pitali kako bi izgledalo uho Van Gogha ili usne Marilyn Monroe od svinjske masti – Salo je pravo mjesto gdje ćete naći odgovore. A naći ćete i čak 40 vrsti votke, pa tko voli – nek' izvoli.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju