TikTok nije samo aplikacija za viralne plesne trendove ili smiješne videosnimke mačaka. To je također odredište za sve one koji su u potrazi za inspiracijom za putovanja.

Na platformi se nalaze stotine TikTok blogera koji vam mogu pomoći u svim fazama planiranja vašeg idućeg putovanja - od odabira savršenog gradskog odredišta do pronalaženja najboljih ponuda za pohranu prtljage, ako ste kojim slučajem uranili na destinaciju, a vaša soba još nije spremna.

Kada je riječ o najviše pregledanim državama na TikToku, SAD zauzima prvo mjesto s čak 357,4 milijarde pregleda videa. Uz SAD, u top pet našli su se i Meksiko, Argentina, Ujedinjeno Kraljevstvo te Čile, a slijede ih Kolumbija, Pakistan, Peru, Indonezija i Francuska.

SAD (#USA): 357,4 milijarde pregleda

SAD je jedna od najraznolikijih zemalja na svijetu, s krajolicima koji se protežu od pustinjskih oaza, plaža s palmama, do ledom prekrivenih planina. Sjedinjene Američke Države predvode listu omiljenih zemalja za putovanje prema TikToku, s više od 357,4 milijarde pregleda na aplikaciji. Videi na TikToku označeni tagom #SAD donose različite videosadržaje koji vam mogu pomoći pri planiranju putovanja u tu zemlju.

Meksiko (#Mexico): 348,9 milijardi pregleda

Poznate Meksičke plaže Yukatana, ruševine Maja i primamljiva ulična hrana privlače putnike iz cijelog svijeta, sve u potrazi za tropskim rajem za romantičan bijeg. Ne iznenađuje nas što upravo Meksiko ima više od 348,9 milijardi pregleda na TikToku, s videima koji najviše ističu Chichen Itzu, luksuzne hotele uz plažu i moderne trgovačke centre.

Argentina (#Argentina): 217,0 milijardi pregleda

Argentina nudi više od Buenos Airesa i tanga. Dom najukusnijeg bifteka nudi putnicima pogled na planinske krajolike i zadivljujuće nacionalne parkove. Južnoamerička zemlja dobila je 217 milijardi pregleda na TikToku, čime se pozicionirala na visoko treće mjesto.

Gradovi u srcu tiktokera

Govorimo li o gradovima s više od 140 milijardi pregleda, Dubai je nedvojbeno omiljeno odredište na TikToku. Slijedi ga New York sa 101,8 milijardi pregleda, dok su London, Pariz i Istanbul također dio TOP 5 ljestvice.

Dubai - UAE (#Dubai) 140,4 milijarde pregleda

Ako volite odmor sa zlatnim plažama, futurističkom arhitekturom i tradicionalnom arapskom kulturom, onda je Dubai pravo mjesto za vas. Dubai i dalje zauzima prvo mjesto na listi najtoplijih putničkih odredišta prema TikToku već drugu godinu zaredom.

Atrakcije koje vrijedi posjetiti u Dubaiju poput impresivnog Dubai Fountaina i Burj Khalife čine putovanje na to odredište nezaboravnim iskustvom. Većina velikih atrakcija u Dubaiju je besplatna, što znači da posjet tom luksuznom odredištu ne mora biti popraćena paprenim cijenama.

New York City - SAD (#NYC): 101,8 milijardi pregleda

Velika Jabuka svojim posjetiteljima nudi mirne parkove, nevjerojatnu kulinarsku scenu i jedinstvenu zabavu, uključujući predstave na Broadwayu i brojne klubove.

Pregledi videa na TikToku koji koriste hashtag #NYC povećali su se za 71 % od prošlogodišnjeg istraživanja, kada je zabilježeno "tek" 59,5 milijardi pregleda videa.

London - Ujedinjeno Kraljevstvo | #London: 72,8 milijardi pregleda

London je dom senzacionalnom noćnom životu, prostranim parkovima i mnoštvom tradicionalnih britanskih pubova. TikTok videi u Londonu prikazuju fascinantne muzeje i tradicije poput smjene straže kod Buckinghamske palače. Pregledi videa na TikToku označeni s #London povećali su se za 98 %, sa 36,8 milijardi pregleda od 2022. godine.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju