Pandemija koronovirusa izazvala je velike probleme u svim poljima ekonomije, a njome je posebno pogođena avioindustrija. Tome u prilog govori i najava ovog norveškog avioprijevoznika, koji, kako prenosi Lonely Planet, više neće letjeti na dugačkim rutama.

Iako se već veliki dio zaposlenika Norwegiana dao u potragu za novim poslom zbog neizvjesnosti radnog mjesta, otprilike 2150 poslova u Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Francuskoj i SAD – u bit će trajno izgubljeno. Avioprijevoznik je najavio kako ukida dugačke letove, a neće ih vratiti čak ni prestankom pandemije.

Ubuduće će prometovati na kraćim europskim i norveškim relacijama, a sve s ciljem spašavanja kompanije. Flota će također biti smanjena na tek 50 zrakoplova, a Boeing 787 koji se koristio za dugačke letove, biti će prodan.

Strategija kompanije krenula je u smjeru očuvanja posla zaposlenih u Norveškoj, s obzirom da se oporavak avioindustrije i povratak u predpandemijsko vrijeme ne očekuje toliko brzo. Prema riječima izvršnog direktora kompanije Jacoba Schrama, cilj je ponovno izgraditi profitabilnog i jakog prijevoznika, a ujedno i sačuvati što je više moguće radnih mjesta.

Avion Avion (Foto: Unsplash)

U svakom slučaju, Norwegianu želimo sreću, a vjerujemo kako će se u budućnosti stvari ipak promijeniti, pa će njihovi zrakoplovi ponovno krenuti prometovati svjetskim nebom baš kao nekad u predpandemijsko doba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju