Vili u Cole Crest Driveu na broju 8570 u Hollywood Hillsu godinama se laska kao najutvrđenijem domu u Los Angelesu, ali i Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o nekadašnjem domu Ala Corbija, vlasnika i osnivača zaštitarske kuće SAFE (Strategically Armored & Fortified Enviroments), koja se prostire na četiri kata i malo više od 700 četvornih metara.

Kuća obuhvaća pet spavaćih soba – uključujući i dvije sobe za paniku. To su takozvane sigurne sobe izgrađene od otpornih materijala koje se u slučaju opasnosti automatski zatvaraju te pružaju ukućanima apsolutnu zaštitu od nepozvanih gostiju, bioloških, pa čak i nuklearnih napada.

Lift prolazi kroz sva četiri kata kuće, a na vrhu kuće nalazi se terasa sa spa-zonom i heliodromom. Kuća je postavljena na vrh brežuljka s kojeg puca prekrasan panoramski pogled na Los Angeles. Istovremeno, lokacija kuće savršena je za uočavanje eventualnih napadača.


Kada se kuća našla na tržištu 2017. godine, agenti nekretnina upozoravali su kako se novi vlasnik neće morati bojati čestih kalifornijskih potresa. Kuća, naime, ima 10 metara duboke temelje od armiranog čelika i betona te je napravljena prema svim propisima o zaštiti od potresa.

Sigurnosni sustav izgleda kao nešto što se može vidjeti u filmovima o Jamesu Bondu. Senzori se oglašavaju alarmom čak i ako je uljez udaljen kilometar od posjeda. U slučaju da netko priđe kući i pokuša u nju ući sustav ispušta bezopasni dim kako bi ga dezorijentirao. Na raspolaganju je i neugodan plin koji će onesposobiti provalnika na period i do 24 sata.

Nema potrebe ni za ključevima – softver za biometrijsko prepoznavanje dopušta prolaz samo pravim vlasnicima, koji uz tolike sigurnosne mjere noću sigurno mirno spavaju.

Četverokatnica u Cole Crest Driveu na broju 8570 prodana je 2018. godine anonimnom kupcu po cijeni od 3,65 milijuna dolara, odnosno oko 3,3 milijuna eura.

 

Bunker s 5 zvjezdica: 1000 kvadrata luksuza pod zemljom za najbogatije ljude svijeta Luksuzni bunker L'Heritage tvrtke Oppidum - 1 Luksuzni bunker L'Heritage tvrtke Oppidum - 3 Luksuzni bunker L'Heritage tvrtke Oppidum - 5 +1 Luksuzni bunker L'Heritage tvrtke Oppidum - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju