Nedavno je objavljen popis pedeset najboljih hotela na svijetu u ovoj godini, dobiven glasanjem šestotinjak hotelijera, turističkih novinara, iskusnih luksuznih putnika i međunarodnih stručnjaka. Svijet je za ovu svrhu podijeljen u devet geografskih cjelina ili Katedri, da članovi ove akademije što preciznije glasali.

Prošlogodišnji pobjednik, hotel Passalacqua na obali talijanskog jezera Como, u vili iz 18. stoljeća usred spektakularnih terasastih vrtova, ove je godine zauzeo "tek" drugo mjesto, a na prvome je zasjao hotel Capella Bangkok, otvoren 2020. godine. Hotel okružen bujnim vrtovima i spaja glamuroznu „eleganciju i intimnost boutique hotela“. Čitav popis najboljih svjetskih hotela možete pronaći na ovoj poveznici.

Najbolji hotel na svijetu u 2024. - 1 Najbolji hotel na svijetu u 2024. - 1 (Foto: Shutterstock)

Cilj je ovog popisa, koji se ažurira svake godine, stvoriti referentnu listu najboljih hotela diljem svijeta i redovito je ažurirati. Popis je dobiven prilično jednostavno, on je rezultat zbrajanja glasova žirija, ali zato su pravila glasanja vrlo stroga.

Osim prvoga mjesta, azijski hoteli dominiraju i na ostatku popisa – ukupno ih je 19. Europskih hotela na popisu 50 najboljih na svijetu je 13, a slijede Afrika, Australija i Oceanija i Sjeverna i Južna Amerika s po 4, odnosno šest upisa na listu. Svečanost i dodjela nagrada održane su 17. rujna u Londonu.

Novi restoran u Splitu s mediteranskom kuhinjom u prekrasnom perivoju koji ostavlja bez daha Restoran Mokosh Restoran Mokosh u vili Tončić u Splitu - 7 Restoran Mokosh u vili Tončić u Splitu - 6 +4 Restoran Mokosh u vili Tončić u Splitu - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju