Plutajuća vila Arkup prva je kuća-jahta na svijetu. Riječ je o luksuznoj vili koja može ploviti morem ili stajati na mjestu zahvaljujući četirima hidrauličnim stupovima koji ju podižu otprilike devet metara iznad vode. Ima maksimalnu brzinu od sedam čvorova te domet od 20 nautičkih milja.

Gliser na napuhavanje - 8 Odabrano Gliser na napuhavanje s kojim ćete se osjećati kao milijunaš na ljetovanju

Prekrivena je staklima – od poda do stropa – koja su toliko čvrsta da mogu izdržati uragan. Krov je, pak, prekriven s dvjestotinjak četvornih metara solarnih ploča koje proizvode dovoljno energije za sve eventualne potrebe. Povrh svega, skuplja kišnicu te je opremljena pročišćivačem za vodu.

Ova ekokuća djelo je francuskih inženjera Derouina i Arnauda Lugeta, koji žive u Miamiju na Floridi. U njoj raspolažete s 400 četvornih metara životnog prostora, odnosno s četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, dnevnom sobom, kuhinjom, kao i pomičnom terasom za sunčanje i uživanje na otvorenom.

Slika nije dostupna Putovanja Kako bezobrazno bogati troše novac u najrazvijenijoj "pustinji" današnjice?

Prodaje se po cijeni od oko 5,5 milijuna dolara, odnosno oko 39 milijuna kuna, a u posljednje vrijeme promovira se kao idealan smještaj za samoizolaciju jer nudi sve pogodnosti za socijalno distanciranje od ostatka svijeta uslijed pandemije koronavirusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju