U sjevernome velškom gradiću  Llandudnou od petka prevlast imaju divlje koze koje uživaju tumarajući praznim ulicama toga grada, u ovo doba obično punog turista i mještana.

Prirodno im je stanište Great Orme, stjenovito područje sjeverozapadno od grada. U uobičajenim okolnostima povremeno, najčešće za vjetrovitog vremena silaze do periferije Llandudna.

Tu i tamo pokoja divlja koza zaluta u grad, no u zadnje su vrijeme prilično odvažne.

Sada nesmetano trčkaraju i poskakuju pustim ulicama, goste se po gradskim vrtovima, brsteći lišće grmova na glavnome gradskom trgu i ono sa živica privatnih vrtova te 'bezočno' noće pred glavnom gradskom crkvom, pritom besplatno uveseljavajući stanovnike koji su zbog epidemije koronavirusa prisiljeni vrijeme provoditi u svojim domovima.

Andrew Stuart, fotograf Manchester Evening Newsa našalio se na Twitteru napisavši da je u petak pozvao policiju pošto je zamijetio da životinje krše pravila izolacije te da se okupljaju u većim grupama, a ne drže se ni pravila držanja razmaka od dva metra.

"Žao mi je ako su koze privedene, no nisu se pridržavale pravila i bile su vrlo nedisciplinirane."

Dodao je da na Velikom Ormeu živi stado od oko 200 divljih koza, za koje se smatra da potječu od para kašmirskih koza što ih je perzijski šah poklonio kraljici Vitkoriji 1837. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju