Dokopate li se Vanuatua,  otočne države u Tihom oceanu, zapadno od Fidžija i opalite pokoju fotku za društvene mreže, zasigurno ćete prikupiti more lajkova, no pošaljte li prijateljima razglednicu s morskog dna – to je već drugi par cipela, ili spretnije rečeno, peraja.

Da biste poslali pismo s jedine pošte pod morem na svijetu, koja se nalazi na otoku Hideaway, treba se smočiti i zaroniti do malog ureda. Prije navlačenja maske dobro se raspitati o radnom vremenu jer oceanska pošta dnevno radi samo jedan sat.

Oni koji zakasne upoznati službenika s radnim vremenom iz snova svoje pismo mogu ostaviti u obližnjem sandučiću. Ne ronite? Nema problema, obratite se lokalcima koji će se drage volje spustiti na dubinu od tri metra i pomoći da pošiljka stigne na adresu.

Pošta na kopnu napravila je i četiri izdanja markica kojima slave svoju podvodnu komunikaciju. Poštanski ured nije novost, radi od 2003. godine i od tada je primio više od 100 tisuća posjetitelja.

Uz slane i mokre pozdrave, razglednice u kojima se opisuju koraljni grebeni, pješčane plaže i tirkizno plavetnilo koje okružuje Vanuatu, ponovno će stizati na svoje adrese kad se ponovno otvore granice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju