Jeste li bili kad na odmoru u hotelu i poželjeli maznuti nešto iz sobe? Baš su vam se jako svidjele hotelske papuče (koje, usput budi rečeno, mnogi imaju doma još uvijek zapakirane u foliji) ili vam se možda baš svidio neki ogrtač? Stvari iz hotela itekako se trajno "posuđuju", a jedna web-stranica nedavno je objavila i zanimljivu anketu na tu temu.

Njemačka stranica Wellness Heaven napravila je anketu među voditeljima hotela s 4 i 5 zvjezdica kako bi ispitala što su primijetili da gosti najviše kradu iz soba. Neke od stvari uobičajene su, ali neke su poprilično iznenađujuće! Također je zanimljiva i činjenica da se razlikuju ponašanja između gostiju u hotelima s 4 odnosno 5 zvjezdica.

Hotelska soba, ilustracija Hotelska soba, ilustracija (Foto: Shutterstock)

U prvih pet predmeta očekivano spadaju ručnici, ogrtači, vješalice, kemijske olovke i kozmetički preparati. Slijede ih baterije, pribor za jelo, umjetničke slike, tableti i deke, a na samom su dnu žarulje, madraci, lampe, telefoni i mali frižideri. Od najbizarnijih stvari koje su prijavljene svakako su klavir (zamislite samo taj pokušaj), brojevi hotelske sobe, lovački trofeji, klupa u sauni, Hi-Fi sustav i cvijeće.

Gosti u hotelima s 5 zvjezdica češće će ukrasti skupe stvari poput tableta ili slika, dok gosti manje skupih hotela češće uzimaju praktične stvari poput vješalica, baterija i ručnika. Tko bi rekao, pomislili ste vjerojatno, a cinik u vama dodao je "što više imaš, više i trebaš". U svakom slučaju, teško da postoji netko među svima nama tko nije barem jednom "posudio" nešto zauvijek, ali, eto, ima onih kojima se i uzimanje klavira čini zgodno.

Isplati se voziti pet sati: Pogledajte najbolji hotel na svijetu Hotel Passalacqua - 1 Hotel Passalacqua - 6 Hotel Passalacqua - 3 +2 Hotel Passalacqua - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju