Jedno od najluksuznijih odmarališta u SAD-u može se pohvaliti novom, mnogi bi rekli, zastrašujućom atrakcijom. Nebeske ljestve ili Cave Peak nalaze se u Amangiriju, oko 400 kilometara istočno od Las Vegasa. Adrenalinska atrakcija otvorila se početkom travnja, a radi se o jednom od najdužih uspona tog tipa na svijetu. 120 stepenica protežu se na 60 metara duljine i lebde oko 122 metara iznad pustinjskog prostranstva ispunjenog surovim, 160 milijuna godina starim stijenama.

Svaka stepenica izrađena je od tankih, ali čvrstih metalnih ploča povezanih žicom, poput kakvog nagnutog visećeg mosta. Tko se usudi popeti na tu neobičnu metalnu konstrukciju, moći će uživati u pogledu na kilometre pustinjskih prostranstava. Amangiri se nalazi u zaštićenoj dolini udaljenog juga u Uti, mjestu koje se nalazi na križanju kanjona Bryce i Ziona, Arches.

Ljestve u zraku dostupne su ovisnicima o adrenalinu - i to ne samo zbog same atrakcije nego i zbog puta koji do njih vodi. Da biste došli do početne točke Cave Peaka, morate završiti jedan od Amangirijevih tečajava za penjanje crvenim stijenama. Osim toga, pomama za smještajem je velika, a ni cijene nisu baš prijateljske. Naravno, pod uvjetom da vam nešto više od deset tisuća kuna za noćenje nije previše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju