Američka kompanija Uber objavila je popis najzaboravljivijih gradova, odnosno mjesta u kojima su korisnici te popularne aplikacije za prijevoz najčešće zaboravljali vlastitu imovinu na sjedalima automobila u 2019. godini.

Na prvom mjestu ljestvice našao se grad Lubbock u Teksasu, slijedi ga Oxford u Mississippiju te College Station u Teksasu. U top 10 američkih gradova našla su se dva kalifornijska predstavnika – Fresno i Modesto, Lawrence u Kansasu, St. Cloud iz Minnesotte, Columbus u Georgiji, Tallahassee u Floridi te Fayetteville u North Carolini.

Niihau Putovanja Zabranjeni raj: Otok na kojem živi 250 ljudi bez tekuće vode, automobila i mobitela

U Uberovim automobilima najčešće se zaboravljaju novčanici, ključevi od stana i mobiteli, a prošle godine za 20 posto porastao je broj osoba koji su ostavljali bežične slušalice.

Budući da tu uslugu često koriste turisti koji posjećuju Sjedinjene Američke Države iz drugih zemalja, vozači Ubera često su pronalazili i putovnice te manje kofere koje nisu spremali u prtljažnik automobila.

No prijavljeni su i neki neobični predmeti. Među najčudnijim predmetima koji su ostavljeni na zadnjem sjedištu Uberovih auta svakako je aparat za izradu mjehurića, dvogled ukrašen Swarovski kristalima te otisak mačjih šapa.

10 najzaboravljijih američkih gradova prema analizi Ubera:
1. Lubbock, Teksas
2. Oxoford, Mississippi
3. College Station, Teksas
4. Fresno, Kalifornija
5. Modesto, Kalifornija
6. Lawrence, Kansas
7. St. Cloud, Minnesotta
8. Colubus, Georgija
9. Tallahassee, Florida
10. Fayetteville, North Carolina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju