Nakon što ste pogledali 1001 film i seriju, vrijeme je i za malo dobre glazbe! Zahvaljujući tehnologiji, s YouTubeom se družimo već godinama, a on skriva brojne sjajne koncerte. Ovo su samo neki koje možete pogledati i skratiti si vrijeme boravka u kući!

Prince – uživo u gradu Syracuse (1985.)

Nažalost, Prince je jedan od onih koji su otišli prerano, ali njegove magije možete se prisjetiti gledanjem ovog dvosatnog koncerta održanog sredinom osamdesetih u američkom gradu Syracuse. Garantiramo kako ćete se s kauča jedino dići u želji da zaplešete, a ako ste fan, YouTube krije još nekoliko sjajnih Princeovih nastupa, pa do mile volje možete vikati „Purple Rain, Purple Rain“...

Prince Prince (Foto: Getty Images)

Queen – Live Aid (1985.)

Čini se kako je '85. bila sjajna godina za nastupe uživo, a nekoliko pjesama koje je grupa Queen izvela na stadionu Wembley u Londonu djeluje na čovjeka tako da se sav naježi. Freddie na vrhuncu dominira pozornicom, a vjerojatno je najljepši trenutak njegovo sjedanje za klavir s kojeg se uskoro začuju zvuci „Bohemian Rhapsody“... Ako niste, pogledajte i sjajni film nazvan po spomenutoj pjesmi, u kojem je vokala Queena sjajno odglumio Rami Malek.

Tri tenora – Božićni koncert u Beču (1999.)

Za one koji ne znaju, tri tenora bila su Luciano Pavarotti, Jose Carreras i Placido Domingo, a nastupali su devedesetih te ranih dvijetisućitih godina. Gotovo je sigurno da nitko nije približio svijet „ozbiljne“ glazbe kao oni, a od brojnih koncerata nama se svidio ovaj Božićni iz Beča, u kojem možete uživati u arijama kao što su „O sole mio“, „Nessun dorma“ i ostali.

Rolling Stones – uživo na Copacabani (2006.)

U više od 50 godina karijere, ovi bogovi rock 'n'r olla održali su mali milijun koncerata, ali najposjećeniji je bio onaj na kultnoj plaži Copacabana u Rio de Janeiru. Svirali su pred oko 1,5 milijuna ljudi, a sam izlazak na pozornicu i pogled pred toliko mnoštvo izaziva strahopoštovanje. Inače, na toj plaži održan je i najveći koncert u povijesti, na Silvestrovo 1994. Pjevao je tad Rod Stewart, a procjenjuje se kako je na njemu bilo oko 3,5 milijuna duša...

The Rolling Stones (Foto: Getty Images) The Rolling Stones (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Oliver Dragojević – nastup u pariškoj Olimpiji (2006.)

I za kraj, nikad prežaljeni Oliver. Nastup u Olimpiji smatra se krunom njegove karijere, a na njemu je izveo dvadesetak svojih hitova i još jednom pokazao zašto je bio – najveći. Tako da, odvrnite Olivera na najjače i opustite se uz Cesaricu, Galeba, podsjetite se što to bješe ljubav... Jednostavno, guštajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju