Često čujemo kako je Kanada obećana zemlja, kako je tamo daleko život dobar i kako je sve lijepo i fino. Ipak, i tamo se nađe nezadovoljnika, pa je jedan korisnik Reddita postavio upit – što ne valja u životu u Kanadi? Odgovora je bilo svakakvih, a mi s Buzzfeeda prenosimo 10 najzanimljivijih!

1. "Ogromne udaljenosti. Doslovno je jeftinije letjeti u Europu nego u mnoga druga mjesta u Kanadi."

2. "Zime sežu od grubih do nevjerojatno brutalnih, ovisno o tome gdje živite. S obzirom na hladnoću i snijeg, dani su također i kraći."

3. "Suludo visoki troškovi života. Stanarine su visoke, kuće nepristupačne, skupe su i pretplate za mobitele, mliječni proizvodi, kao i alkoholna pića, posebno u barovima."

4. "Trebate obvezno imati automobil. Osim ako vam je život iznimno ograničen u smislu putovanja i nikada ne napuštate svoj grad, osim vlakom (ovo je jedino ako živite na istoku). U nekim gradovima ne možete se baš pouzdati ni u autobusni prijevoz."

5. "Naše ceste i infrastruktura jako su loše. Ovdje ne govorim o popravcima, već o dizajnu i smatram kako i u SAD-u imaju sličan problem."

6. "Život u neposrednoj blizini SAD-a znači da američki mediji često dominiraju nad kanadskim. Kanađani često više pozornosti pridaju američkim izborima nego svojima."

7. "Iznenađuje me kako još nitko nije spomenuo koliko je skup odlazak stomatologu."

8. "Posjedovanje nekretnine. Mnogi ljudi ne mogu ni sanjati o prestanku plaćanja stanarine i kupnji stana."

9. "Činjenica da policija liječi krizu mentalnog zdravlja. Mislio sam da se moji porezni novci troše na zdravstvenu zaštitu."

10. I, za kraj: "Justin Bieber dolazi iz Kanade."

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju