Ako ste se zasitili klasičnih hamburgera i cheeseburgera, lokal Vege Fino na adresi Lavoslava Ružičke 48 (kod Filozofskog fakulteta) ponudit će vam zdraviju alternativu. VegePurger, SirPurger i VegeDog dio je ponude koja umjesto klasičnih fast food okusa uključuje vege pljeskavice i kobasice iz visoko ekološkog uzgoja.

Pljeskavica se sastoji od integralnog pšeničnog brašna, zobenih pahuljica, bijelog pšeničnog brašna, suncokretovih, lanenih i sezamovih sjemenki, česnjaka u prahu, sušenog luka te začina. U kobasicama se pak nalazi brašno pira i rogača, indijski oraščić te kombinacija mirisnih začina.

'Za ovaj smo se jelovnik odlučili zato jer smo i sami vegetarijanci, a kako u Zagrebu nema puno ponuda za vegetarijance ili ljude koji žele napraviti lagani prijelaz prema zdravijem bezmesnom obroku željeli smo ljudima ponuditi tu mogućnost - ukusno i zdravije bezmesno jelo po pristupačnoj cijeni,' rekao nam je vlasnik Berislav Jelušić.



Cijene ovih fast food delikatesa variraju od 12 do 28 kuna ovisno o jelu i veličini porcije, koje je moguće kupiti svaki radni dan, od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati. U lokalu je moguće naručiti i hranu po narudžbi poput grčke salate, meksičke salate i vegetarijanskih špageta bolonjez, ali i ponešto 'grješnih' zalogaja poput pomfrita.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju