Nakon što je ranije ove godine Donatov grad izabran za najbolju europsku destinaciju 2016. godine, pri čemu je iza sebe ostavio gradove poput Atene, Rima, Beča i Madrida, Zadar se ponovno može pohvaliti sjajnim turističkim uspjehom.

Ovaj put riječ je i prometu kojeg je ostvarila Zračna luka Zadar, koja je po prvi put u svojoj povijesti dosegnula promet od 500 tisuća putnika.

Kako prenosi eZadar, najveći broj putnika i ove godine je prevezao najpopularniji prijevoznik, Ryanair, njih čak 325 tisuća. Eurowings je iz Zadra i u Zadar doveo 55 tisuća ljudi, a Croatia Airlines 53 tisuće.

Grad najviše posjećuju Nijemci, pa je od pola milijuna putnika, iz Njemačke doputovalo njih daleko najviše, 176 tisuća. Razlike radi, iz Velike Britanije koja je druga na ovoj listi, doputovalo je 54 tisuće. Unatoč činjenici da najviše dolaze Nijemci, što se tiče gradova, ovdje prednjači Bruxelles, a iza njega odmah se nalaze Dublin, London, Dusseldorf i Stockholm.

Spomenimo i kako je Ryanair, koji gradu košarke donosi najviše putnika, prvi put Zadar s europskim destinacijama povezao još 2007. godine, tako da zapravo možemo reći kako već deset sezona uspješno "igra" za Zadar, s obzirom na broj turista koje godišnje dovede.

Uz gore spomenute gradove iz Zadra možete još letjeti i za Manchester, Goteborg, Pariz, Marseille, Berlin…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju