1. Kako postići da vas brzo posluže
Ako ste u prepunom baru i čekate svoj red na šanku, postoje određene geste koje bi trebalo napraviti i druge koje je bolje izbjegavati. Na primjer, važno je ne mahati rukama ili pokušati očajnički privući pozornost barmena. Ona zna da želite nešto naručiti, niste sami. Umjesto toga, pokušajte ostvariti kontakt očima ili samo držite novčanicu na dovoljno vidljivom mjestu.

2. Postoje pića koje barmeni mrze
Sljedeći put kada naručite Mojito ili Long Island, sjetite se da konobar neće biti oduševljen. A to je zato što se ti kokteli najčešće naručuju, i iziskuju dosta truda. A i kada naručite Long Island, barmen zna da ste ga naručili samo s jednim ciljem - da se što prije napijete. Ne, ne vole treštene naporne goste…

3. Dati će vam besplatno piće, ali…
To se neće dogoditi ako ga dosadno žicate. Barmeni cijene ljude koji su pristojni, a ne one koji se ponašaju drsko. Upoznajte se s njima i razgovarajte. Pitajte ih koja bi vam pića preporučili, pa im možda i legnete.

4. I barmeni piju
Da, i oni bi se željeli zabaviti i nešto popiti. Kako inače mislite da bi mogli izdržati cijelu noć gledajući druge kako piju! Iz tog razloga, počastite i vi njih kojim pićem. Biti će vam jako zahvalni, a to puno znači…

5. Čaše nisu uvijek čiste
Ups, to je istina. Barmeni peru čaše ali nije uvijek lako postići da budu savršeno čiste. Pogotovo kada je u pitanju čaša šampanjca ili bijelog vina. Ali ako vidite da tip briše čaše mokrom krpom - najbolje je napustiti to mjesto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju