Neke si stvari obični smrtnici nikad neće moći priuštiti, a jedna od njih je i ovaj viski koji je prodan za nešto više od 100 tisuća dolara, odnosno 660 tisuća kuna…

Jasno je kako su neki viskiji bolji od drugih, pa ćete osjetiti razliku između Jacka Danielsa i nekog "no name" viskija. No, platiti više stotina tisuća kuna bocu viskija, nama se čini pomalo suludo, pa kakav god on bio.

Naše mišljenje očito ne dijeli neimenovani bogataš i ljubitelj ovog pića, koji je za bocu japanskog viskija na aukciji u Hong Kongu izdvojio ni manje ni više nego 109,585 dolara. Radi se o viskiju Yamazaki, koji je tvrtka Suntory proizvela prije više od 50 godina.

Yamazaki je proizveden pedesetih godina prošlog stoljeća, nakon čega se pola stoljeća čuvao u hrastovim bačvama. Rijetki sretnici koji su ga imali prilike probati opisuju ga slatko-kiselim, s aromama mošusa i sandalovine.

Jasno je da dolazi zapakiran u posebnom papiru ukrašenim zlatnom vrpcom, ali ako nas pitate, za ovoliko novaca trebao bi se sam i lijevati.

Suntory je ovakvih primjeraka proizveo tek 250, tako da je izuzetno dragocjen. Bilo kako bilo, 100 tisuća zelembaća je definitivno previše, a mi samo možemo čestitati onom tko je uspio za ovoliko novca prodati viski na aukciji.

 

A photo posted by David Morgan (@davmorgan) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju