Proslava Sv. Vinka u Iloku postala je nezaobilazna manifestacija na kraju mjeseca siječnja. Održava se i ove godine od 19. do 22. 1. 2018. po dvadeseti put na nekoliko mjesta u ovom nekadašnjem srednjovjekovnom kraljevskom središtu.

Brojne posjetitelje očekuju potoci dobrog iločkog vina i ukusne srijemske delicije, pokladno jahanje na iločkim ulicama, pokladni sajam, cjelovečernja zabava u vinskom šatoru u tvrđavi te druženja s domaćinima po vinogradima, vinarijama i podrumima.

Središnji (grijani) vinski šator u petak i subotu od 20 sati nudi i tamburaški maraton, a na pozornici će se izmjenjivati Najbolji hrvatski tamburaši, Ringišpil te drugi zabavni sadržaji.

U sklopu Vinkova birat će se najbolji iločki traminac, a na licu mjesta moći će se kupiti kuponi za degustaciju po prigodnim cijenama, kao i obavezni tobolci sa čašama. Novost na ovoj iločkoj manifestaciji jest izbor najljepše jahačice.

Blagdan Vinkova nezamisliv je i bez obavljanja propisanog obreda s vinovom lozom te drugih priprema za novu vinogradarsku sezonu.

Iločki podrumi pozivaju sve zainteresirane na tradicionalni blagoslov vinograda na vinogradarski položaj Vukovo u subotu 20. siječnja s početkom u 11 sati do kojeg će voziti besplatni turistički vlakić.

Više informacija o cijeloj manifestaciji pronađite na službenim stranicama TZ grada Iloka. Program Vinkovo u Iloku Program Vinkovo u Iloku (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju