Jedna izraelska vinarija pokazala je kako mogu zaista pretvoriti vodu u vino. Naravno, ne radi se o tome da ćete piti vodu iz pipe, zamahnuti čarobnim štapićem i umjesto vode dobiti Chianti ili sivi pinot, ali priča je u svakom slučaju – zanimljiva.

Vino Vino (Foto: Thinkstock/Guliver)

Brand O.Vine zapravo je „vinska voda“ proizvedena u vinariji „Golan Heights“ koja se nalazi u blizini grada Katzrin. Radi se o trećoj najvećoj vinariji u Izraelu i opisuje O.Vine kao „vodu koja podsjeća na vino“. Naime, ta voda ima sva dobra svojstva vina kao što su okus i prirodni antioksidansi, ali s druge strane, nema kalorije ni konzervans. I naravno, u vinskoj vodi nema alkohola.

Ovo „vino“ dobiveno je u najmanju ruku zanimljivim procesom. Naime, vinska voda proizvodi se spajanjem vode s grožđicama i sjemenkama koje ostaju nakon tradicionalnog procesa proizvodnje vina, nakon čega se obično bacaju. Ovaj proizvod prvi je takav na svijetu, a iz vinarije ga opisuju kao „čarobni hibrid dvaju najstarijih pića čovječanstva“.

Vino Vino (Foto: Thinkstock/Guliver)

O.Vine je, baš kao i pravo vino, dostupan u crvenoj ili bijeloj varijanti, a može ga se naručiti i u pjenušavom obliku. U vinariji kažu kako je riječ o osvježavajućem, laganom i voćnom napitku, a trenutno ga, nažalost, možete kušati samo dolaskom u vinariju.

Ipak, ne treba sumnjati kako će to piće naći mnoge zainteresirane, pa vjerujemo kako ćemo ga uskoro ugledati u regularnoj prodaji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju