U mjestu Drače na otoku Pelješcu, na pola puta između Stona i Orebića, ovih je dana otvorena vinarija Edivo. Od drugih se razlikuje po tome što se u njoj nude vina iz amfora, proizvod koji je u kratkom roku izazvao zanimanje, a ovaj hrvatski patent vina iz mora zaštićen je diljem svijeta.

Prostor vinarije, koja se prostire na 1000 kvadrata na kopnu te ispod mora, a uključuje i 14 tisuća hektara nasada, uredili su vlasnici Ivo i Anto Šegović te Edi Bajurin, a odiše tradicionalnim detaljima karakterističnim za otok Pelješac. U njemu će se gosti, na kopnu i pod morem, moći upoznati s jedinstvenim hrvatskim proizvodom i iz prve ruke vidjeti kako nastaje proces vina u amforama.

Ova ponuda razlikuje Hrvatsku od drugih vinskih destinacija, a uz pratnju iskusnih ronioca možete zaviriti i u podvodni svijet vinarije Edivo. Stara potopljena brodica, koja na dnu malostonskog zaljeva leži već godinama, morsko je skladište u kojima se amfore čuvaju 700 dana na idealnoj temperaturi od 15 do 17 stupnjeva.

Najpoznatija vina iz Ediva su Navis Mysterium Amfore, Navim Mysterium vina iz boce koja je također odležala u moru, ali i ostale vrste Edivo Dingač, Edivo Plavac, Plavac mali i druga.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju