1. Cijene gastronomske trenutke

Francuzima je vrijeme za gastronomske trenutke poput svetinje i ni u kojem slučaju se neće odreći tradicije kada je riječ o tri obroka dnevno. Svakom će obroku posvetiti vrijeme i gotovo će uvijek jesti u društvu. To uključuje obitelj i prijatelje, ali i kolege na poslu.

Za Francuze je objedovanje uživanje u svakom zalogaju, a to ne možete učiniti ako vam je pažnja usmjerena na nešto drugo. Stoga izbjegavajte jedenje ispred televizora ili u žurbi za kuhinjskim pultom. Iako nije realno očekivati da ćete biti u mogućnosti izdvojiti sat vremena za svaki obrok, najmanje što možete učiniti jest da jednostavno sjednete i pojedete obrok u opuštajućem ambijentu. Pustite si glazbu, jedite polako, uživajte u trenutku i možda vam to pomogne da okusite život na francuski način.

2. Istražuju nova mjesta

Za Francuze hodanje nije samo zadovoljavanje zdravstvenih potreba dnevnog limita od 10 tisuća koraka. Hodanje i istraživanje novih mjesta, za njih je dio svakodnevnog života. Na taj se način druže sa zajednicom, uživaju u svježem zraku, uglavnom okruženi prekrasnom prirodom.

Prigrlite staromodne navike kao što su šetnje po susjedstvu Prigrlite staromodne navike kao što su šetnje po susjedstvu (Foto: Getty)

Bilo da se radi o jutarnjoj šetnji ili onoj nakon večere, prigrlite staromodne navike kao što su šetnja po susjedstvu ili boravak u lokalnom parku umjesto da se uputite ravno na kauč ili boravite u zatvorenom prostoru. Hodanje je sastavni dio života u Francuskoj, a usvajanje ove navike najjednostavniji je način na koji možete početi primjenjivati francuski stil života.

3. Imaju profinjen ukus

Kada pomislite na luksuz i profinjen ukus većini će prvo na pamet pasti Francuzi. Jedan od razloga za to je činjenica da oni uvijek prednost daju kvaliteti u odnosu na kvantitetu. Dio zasluga odnosi i njihova naklonjenost minimalizmu, ali i svjesnost važnosti detalja. To se ne odnosi samo na modu ili uređenje interijera, nego i na male gastronomske užitke.

Kvalitetni sirevi, kremasti umaci, vrhunske slastice poput macaronsa i creme bruleea samo su neki od dokaza koji idu tome u prilog. No teško ćete Francuza vidjeti i bez čaše u ruci. Ako nije u pitanju vino, onda je to vjerojatno kremasto pivo kakvo znaju napraviti samo oni. Želite li i vi okusiti život na francuski način, uz sve nabrojeno, ne zaboravite isprobati 1664 Blanc pivo s okusom citrusa i korijandera koje dolazi u luksuznoj plavoj boci. Okupite drage ljude i uz osvježavajući i kremasti okus ovog piva teleportirajte se ravno u srce Pariza.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju