Domaći senf

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Sastojci:

½ šalice sušene gorušice
Žlica šećera
Žličica soli
3 jaja
Šalica octa
¼ šalice meda

>> Uradi sam i uštedi: Majoneza je kraljica svih umaka

Priprema:

1. U maloj vatrostalnoj zdjeli pomiješajte usitnjenu gorušicu, šećer i sol.

2. Dodajte jaja i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

3. Umiješajte ocat i med, pokrijte te stavite u frižider na 1 do 2 sata.

4. Zakuhajte vodu u loncu i na njega stavite zdjelu te kuhajte na pari konstantno miješajući dok smjesa ne postane gusta i kremasta, oko 4 minute. Prekrijte i ohladite.

5. Premjestite senf u čiste posudice i čuvajte ga u hladnjak do dva tjedna.