Ne, ovdje nije riječ o čovjeku, već o najboljem čovjekovom prijatelju. Minijaturna čivava iz Italije postala je prilično popularna na internetu s obzirom da ljudi vole vidjeti njene fotografije slikane diljem svijeta. Tako je pas imena „Miami“ do sad posjetio 15 američkih i 6 europskih država, što je brižljivo fotodokumentirani na Instagramu!

Petogodišnji Miami pas je talijanskog bračnog para koji je ovu malu čivavu udomio sa sedam mjeseci starosti. „Proglašen je nesposobnim za natjecanja zbog male zdravstvene greške, a ja ga zbog toga još više volim“ – izjavila je za Lonely Planet Miamijeva vlasnica Marianna Chiaraluce.

 

 

Marianna kaže kako je Miami prijateljski raspoložen prema svakom (ovo se baš ne može reći za mnoge čivave). Prvo putovanje na koje je otišao bilo je odmah u New York, gdje je obavljao važnu dužnost čuvanja vječanih prstenja Marianne i njenog supruga. Nakon New Yorka, nastavio je s road tripom od Chicaga do Los Angelesa, a na sugestiju prijatelja, Marianna je otvorila Miamijev Instagram profil.

Tako je ova čivava do sad pozirala na grobovima Marylin Monroe, Jima Morrisona, Oscara Wildea i Audrey Hepburn (da, pomalo bizarno, slažemo se), na poljima pamuka gdje je sniman Tarantinov „Odbjegli Django“, ali i na Julijinom balkonu u Veroni. Naravno, tu su i posjeti Parizu, Santoriniju, Veneciji...

 

 

Čivava danas ima nešto manje od 10 tisuća pratitelja, pa ga slobodno možemo nazvati psom – influencerom, a zanimju li vas Miamijeve avanture, potražite ih na ovom Instagram profilu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju