Mekani ogrtači, ručnici ili papuče samo su neki od predmeta koji se najčešće kradu u hotelskim sobama diljem svijeta. I dok će vam neki hoteli zbog slučajno posuđene stvari progledati kroz prste i pretvarati se da se ništa nije dogodilo, drugi će vam naplatiti ukradeni artikl.

No većina vlasnika hotela neće biti sretna jer ste nešto neovlašteno iznijeli iz njihovih prostorija.
Upravo zato mnoge je iznenadila nova promotivna akcija hotela The Roosevelt New Orleans, koja poziva svoje goste da slobodno ukradu od njih povodom njihove 125-godišnjice otvaranja.

“Osoba koja pokaže najnečuveniju stvar koju je ukrala iz našeg hotela do 1. srpnja 2019. godine dobit će sedam besplatnih noćenja u našem predsjedničkom apartmanu, besplatne privatne večere koje će im kuhati naš naš izvršni chef te odmor u spa-zoni,” rekao je generalni menadžer Tod Chambers.

Ukupna je vrijednost ove akcije 15.000 dolara, odnosno oko 100.000 kuna.

Hotel je prvi put otvorio svoja vrata gostima 1893. godine pod imenom Hotel Grunewald prema svojem vlasniku, bavarskom poduzetniku Louisu Grunewaldu. Veliku slavu u američkim okvirima postigao je dvadesetih godina prošlog stoljeća zbog svoje Plave sobe i bara The Sazerac, u kojem su nastupali legendarni glazbenici poput Louisa Armstronga, Caba Callowaya i Raya Charlesa.

Zbog uragana Katrina hotel je bio prisiljen zatvoriti svoja vrata 2005. godine, a novi su ga vlasnici u potpunosti preuredili te ponovo otvorili 2009. godine.

Uprava hotela nada se da će u ovoj neobičnoj akciji primiti ukradene predmete iz prošlosti. Dosad su dobili nešto ukradenih tanjura iz restorana, stare čaše, izblijedjele jelovnike, jedan stolnjak, ploču Jana Garbera, starinski mjedeni ključ te nekoliko vaza.

Svi dobiveni predmeti bit će izloženi u predvorju hotela po isteku akcije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju