Ljeto koje nam dolazi moglo bi donijeti pravu revoluciju u pomorskom prometu Lijepe Naše. Naime, možda više nećete morate bjesomučno loviti trajekte i pitati se kako doći s jednog otoka na drugi, s obzirom da je dolazak na Jadransko more najavila kompanija čiji su automobili dosad na našim cestama podigli dosta prašine, UBER.

Nakon što se već neko vrijeme možete voziti Uberom po ulicama raznih hrvatskih gradova, na ljeto ćete se, ako je vjerovati najavama, Uberom voziti i bespućima Jadranskog mora. Naime, tvrtka planira svoje usluge ponuditi na našoj obali, pa nam se čini kako bi se kretanje između otoka znatno moglo olakšati. Hrvatska nije prva zemlja u kojoj bi mogao zaživiti "morski Uber“, s obzirom da brodovi koji stižu putem Uber aplikacije postoje već u Miamiju i Istanbulu.

Prema najavama, ova ideja bi trebala zaživjeti u šestom mjesecu, a sigurno je da će pronaći svoju klijentelu, s obzirom da ćete se prevoziti s jednog otoka na drugi kad god vam padne na pamet (jasno, ukoliko ima raspoloživih brodova). Za početak je u planu usluge ponuditi u nekoliko obalnih gradova, a pokaže li se projekt uspješnim, najavljeno je širenje duž cijele obale.

Uber je u svom priopćenju naveo kako je izabrao Hrvatsku iz jednostavnog razloga, a taj je što iz godine u godinu na Jadran dolazi sve veći broj turista. A ako s brodovima pogode kao s automobilima (prema izvješću tvrtke, za Uber vozi 1500 ljudi u Hrvatskoj, a krajnji cilj je 10000) zasigurno će iz tvrtke zadovoljno trljati ruke. Prijevoz Uberovim brodovima trebao bi biti i znatno jeftiniji nego taxi brodovima kojih već ima na obali.

U svakom slučaju, uskoro ćemo sve saznati, ali smo sigurni kako bolje povezivanje s otocima može samo pomoći daljnjem razvoju i unaprjeđenju hrvatskog turizma.  

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju