Novo mjesto za bijeg od gradske vreve niknulo je u blizini Zagreba. Na 40 tisuća četvornih metara, u mjestu Mala Mlaka, udaljenom svega 11 kilometara od centra grada, otvoren je Etno park Zagreb.



Na samom ulazu pogled će vam privući turopoljski čardak star 105 godina. Nazvan je "Zbirka sjećanja", a pun je unikatnog namještaja iz različitih povijesnih razdoblja. Alt Deutsch spavaća soba pripada renesansi, a izrađena je 1800. godine. Secesijska blagovaona zagrebačke je izrade iz 1920. godine. Ormar biblioteka pripada neobaroku, a izrađen je 1860. godine.

Čardak je izvorno bio smješten u selu Mraclin, no u akciji kustosa, povjesničara i zahvaljujući vještini građevinara, preseljen je u Etno park. U potpunosti je obnovljen i vraćen u prvobitno stanje.

Tik do njega je ljetnikovac koji čeka svoje prve goste. U večernjim satima uživat ćete u pogledu na Zagreb i Medvednicu, a šetnjom kroz park doći ćete do voćnjaka u kojem je 800 nasada raznolikog voća.



Etno park blizu je i nove zračne luke, pa će tako ovog ljeta u suradnji s turističkim agencijama postati i stanica prilikom posjeta Zagrebu. Usto, ovdje će se događati i razni gastro susreti, domjenci i vjenčanja. Partneri Etno parka Zagreb su agencija Ballroom Croatia, Favory, Sajam '99 i Prolight.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju