Novo mjesto za bijeg od gradske vreve niknulo je u blizini Zagreba. Na 40 tisuća četvornih metara, u mjestu Mala Mlaka, udaljenom svega 11 kilometara od centra grada, otvoren je Etno park Zagreb.Na samom ulazu pogled će vam privući turopoljski čardak star 105 godina. Nazvan je "Zbirka sjećanja", a pun je unikatnog namještaja iz različitih povijesnih razdoblja. Alt Deutsch spavaća soba pripada renesansi, a izrađena je 1800. godine. Secesijska blagovaona zagrebačke je izrade iz 1920. godine. Ormar biblioteka pripada neobaroku, a izrađen je 1860. godine.

Čardak je izvorno bio smješten u selu Mraclin, no u akciji kustosa, povjesničara i zahvaljujući vještini građevinara, preseljen je u Etno park. U potpunosti je obnovljen i vraćen u prvobitno stanje.

Tik do njega je ljetnikovac koji čeka svoje prve goste. U večernjim satima uživat ćete u pogledu na Zagreb i Medvednicu, a šetnjom kroz park doći ćete do voćnjaka u kojem je 800 nasada raznolikog voća.Etno park blizu je i nove zračne luke, pa će tako ovog ljeta u suradnji s turističkim agencijama postati i stanica prilikom posjeta Zagrebu. Usto, ovdje će se događati i razni gastro susreti, domjenci i vjenčanja. Partneri Etno parka Zagreb su agencija Ballroom Croatia, Favory, Sajam '99 i Prolight.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju