Nakon što je šest godina radio po 60 sati tjedno i nije imao vremena za odmor, Jeremy Jacobson konačno je 2003. otplatio svoj studentski kredit i počastio se dvotjednim odlaskom na Filipine.

Odmor je proveo roneći, ispijajući fine koktele i hraneći se škampima, dakle možemo zaključiti – imao je odmor iz snova. No tad je donio i jednu odluku, životno važnu, te je sam sebi dao riječ kako se više neće vratiti na posao, bar ne onaj u klasičnom smislu

gocurrycracker - 2 gocurrycracker - 2 (Foto: gocurrycracker.com)

Počeo je putovati svijetom radeći u raznim zemljama kako b zaradio za smještaj i hranu te je jednom prilikom u Pekingu upoznao svoju buduću suprugu Winnie Tseng. Njih dvoje 2004. preselili su se na Tajvan te odlučili sve što zarade – uštedjeti. Tako su do 2012. posve skresali životne troškove, uštedili oko milijun dolara i otišli u mirovinu s nepunih četrdeset.

Novac su, naravno, odlučili uložiti u putovanja i razgledavanje svijeta, pokrenuli su blog Go Curry Cracker! te putuju bez prestanka, a jedino su malu pauzu uzeli kad je Winnie bila trudna s njihovim sinom, danas trogodišnjim, Julianom.

gocurrycracker - 12 gocurrycracker - 12 (Foto: gocurrycracker.com)

Ipak, Julian nije usporio njihovu glad za putovanjima, pa čim je za to postao sposoban, i on je krenuo na put s mamom i tatom. U svoje tri godine života vidio je onoliko koliko mnogi ljudi ne vide cijeli život. Posjetio je više od 30 zemalja, a na kraju ljeta taj broj popet će se na 40.

„Iako smo stalno na putu, pokušavamo živjeti uobičajenim životom. Kao i svaka druga obitelj, idemo s Julianom u park i puštamo ga da se igra s drugom djecom. Jedina je razlika što mi stalno mijenjamo gradove, ali jednako tako čitamo, igramo društvene igre i radimo stvari kao i ostale „normalne“ obitelji“, izjavio je Jeremy za Travel & Leisure.

gocurrycracker - 7 gocurrycracker - 7 (Foto: gocurrycracker.com)

No ovakvim životom ne planiraju živjeti još godinama. Kad Julian krene u školu, stat će s ovim neobičnim ritmom i potražiti novi dom i posao. Gdje? Kažu kako im na pamet pada sjever Italije ili jug Španjolske, a mi bismo samo dodali kako im odabir uopće nije loš.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju