Potonuće Titanica 1912. godine smatra se jednom od najvećih pomorskih tragedija u povijesti. Nesretni sudar broda s ledenjakom u Atlantskom oceanu prouzročio je smrt više od 1500 ljudi.

Popularnosti ove tragične priče doprinio je i poznati film Jamesa Camerona iz 1997. godine s Leonardom diCaprijem i Kate Winslet u glavnim ulogama. Film je doživio veliku popularnost u cijelome svijetu, a osobito na području Kine.

Ne čudi stoga što je upravo investicijska tvrtka iz Kine, točnije iz provincije Sečuan, objavila informaciju o gradnji identične kopije ovog slavnog broda za koju će biti zaduženo brodogradilište Wuchang.



Grupacija Seven Star Energy planira utrošiti oko 164 milijuna američkih dolara, odnosno nešto više od milijardu kuna u gradnju istovjetne replike broda, koja će potom predstavljati glavnu atrakciju vodenog parka u okrugu Daying.

Za cijenu od 3000 kuna po noći, posjetitelji će moći iskusiti život na ovome brodu, ali i svjedočiti simulaciji sudara s ledenom santom. U našoj fotogaleriji pogledajte rekonstrukciju broda po kojoj će do listopada 2016. biti izgrađen Titanicov duplikat.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju