Pa dobro, reći ćete, ionako kad vas netko pozove na vjenčanje – plaćate, s obzirom da nam se čini kako je vrijeme starih dobrih setova bešteka, posuđa, miksera i ostalih zgodnih kućanskih dodataka i naprava, odavno prošlo. Ipak, indijska vjenčanja su nešto posebno, pa se na njima pojavljuju ljudi koji s mladencima nemaju veze, ali za to – plaćaju.

Tradicionalna indijska vjenčanja nadaleko su poznata diljem zemaljske kugle, s obzirom da se zbilja radi o pravom pravcatom mini festivalu. Na njima sve upada u oči – dekoracije, glazba, ples, odjeća i rituali. Ukoliko posjećujete ovu zemlju i želite vidjeti iz prve ruke kako izgledaju vjenčanja, sada je to moguće zahvaljujući australskoj kompaniji „Join My Wedding“ koja će vas ubaciti na listu uzvanika.

Indijsko vjenčanje - 1 Indijsko vjenčanje - 1 (Foto: Getty Images)

Osnivačici tvrtke ideja je pala na pamet kad je živjela u inozemstvu te se u jednom trenutku osjetila strašno usamljenom. U tom svom stanju, naišla je na jedno indijsko vjenčanje i ostala – paf. Jednostavno, na njemu se nije znalo što je ljepše, pa je osnivačica tvrtke odlučila svoje iskustvo podijeliti i s drugim znatiželjnicima, tj. „ugurati“ ih na svadbu.

Indijsko vjenčanje - 3 Indijsko vjenčanje - 3 (Foto: Getty Images)

Prema informacijama sa stranice, godišnje se u Indiji sklopi 11 milijuna brakova, a postoji više od 300 različitih tipova i načina za uplovljavanje u bračnu luku, od čega na hinduističke otpada 80 posto. Vjenčanja se u Indiji zapravo, značajno razlikuju od regije do regije, a mnoga traju i po nekoliko dana.

A s obzirom koliko se danas daje mladencima, ni cijena nije posebno previsoka. Tako svadbi možete prisustvovati jedan dan za 129 eura (otprilike tisuću kuna), dok ćete „partijanje“ koje traje dva ili više dana platiti 216 eura pa na više.

Slovenski dvorac koji “visi” s litice visoke 123 metara

Slovenski dvorac koji "visi" s litice visoke 123 metra Predjamski dvorac - 4 Predjamski dvorac - 3 Predjamski dvorac - 2 +0 Predjamski dvorac - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju