Za državu poznatu po svojem čudljivom vremenu, Britanci svakako vole surfati. Fistral plaža u Newgayu je sveto mjesto za surfere. Ovdje možete pronaći mnogo hostela namijenjenih backpackerima, surferskih kafića, te škola surfanja. Surfanje je u Newquayu moguće na različitim plažama koje pružaju različite uvjete. Od pretjerano eksponiranog Fistrala do zaštićene plaže Watergate Bay odmah iza ugla. A ako imate pristup automobilu svakako skoknite do kristalno čistih rtova na Senner Covu koji se nalazi samo sat vožnje južnije.

Najbolje vrijeme za posjetiti su rujan i listopad. Svakako sa sobom ponesite malo deblje odijelo kojim ćete uspješno pokoriti prohladnu vodu.

Bundoran, Ireland

Irska je nova vruća točka za surfanje u Europi. Njezini valovi, koji se mogu mjeriti sa svim razvikanijim mjestima za surfanje, privlače sve više surfera iz svih dijelova svijeta.

Bundoran u okrugu Donegal na zapadnoj obali Irske pravo je mjesto gdje možete naučiti osnove surfanja s raznim tipovima valova. Ako vam ne odgovara veličina valova izvan grada, svakako posjetite plažu Tullan u gradu. Ako pak su vam tamo preveliki, uputite se 10 kilometara sjevernije do pitomije Rossnowlagh plaže. U Bundoranu postoji i kompanija koja vam nudi cijeli paket surf&stay paketa, te poduku iz surfanja.

Agadir, Maroko

Surferski raj u Africi koji na prvu loptu izgleda kao hippie komuna iz 70ih. Jeftini i doslovno jednostavni smještaj i hrana. Odlična za početnike

Ako ste surfer početnik ovo je pet mjesta koje svakako morate izbjegavati.

North Shore, Hawaii

S valovima koji redovno sežu preko tri metara ova obala nikako nije mjesto za početnike. Čak i iskusniji surferi izbjegavaju surfanje ovdje.

Coolandatta, Australia

Kada počne sezona surfanja ovo je mjesto tako puno surfera da doslovno možete hodati po leđima osoba koji veslaju prema valovima.

Port Elizabeth, Južna Afrika

Biste li surfali istim vodama gdje se kupači kupaju ograđeni kavezima kako bi se zaštitili od morskih pasa??

Fuerte Ventura, Canary Island

Oštri grebeni lave, morski ježevi, jaki vjetar i udaranje Atlantika. Samo za iskusne surfere.

Puerto Escondio, Mexico

Ova obala drži reputaciju kao jedna od najtežih plaža na svijetu. Valovi su ovdje redovno preko glave i uvijek bace surfera s daske kao pticu s grane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju